Az alsóházi rájátszás nyolcadik fordulójából előrehozott mérkőzésen találkoztak a felek a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. A hazaiak a súlyos zalaegerszegi vereség után próbáltak meg javítani, a kaposváriak pedig szerették volna eredményesen folytatni a bajnokságot. Az alföldieknél visszatért a csapatba a legutóbbi találkozót kihagyó Karahodzsics is. A vendégeknél ellenben Révész Ádám és Hock Gergő mellett kisebb sérülése miatt hiányzott az amerikai Morris Curry is - kezdi beszámolóját a Delfinek.hu.

Allen és Kranjajszki dupláival indult a találkozó, a jól védekező somogyiak ellen pedig öt percig csak a büntetőből volt eredményes a Kecskemét. Thomas és Jaramaz révén zárkóztak a hazaiak, de Krnjajszki az ellen elkövezett sportszerűtlen hiba után eredményesen büntetőzött, majd Allen 2+1-es akciója után már 8–18 állt a táblán. A különbséget a felére csökkentette a játékrész végére a Kecskemét, a folytatásban pedig Dramicsanyin triplájával már ők vezettek 24–23-ra. Jókor jöttek Baki és Bogdán hármasai, Rivers pedig egy lopott labda után ziccerezhetett. Mindkét vezetőedző sokat forgatta csapatát, és a korábban kevesebbet játszók is lehetőséghez jutottak. Allen nagy zsákolása után újabb pontokat szerzett, így a kaposváriak 47–40-es vezetéssel zárták a félidőt.

A szünet után jobban védekezve rajtoltak az alföldiek, akik Karadhodzsics zsákolásával vették át a vezetést. Allenre azonban lehetett számítani a somogy oldalon, a záró szakasz pedig 58–58-ról indult. Fej-fej mellett haladt a két együttes, Allen pazar blokkja után Fazekas és Hendlein váltott triplát. Az utolsó perc 73–72-es állásnál kezdődött, Hendlein gyors pontjai után Thomas válaszolt, Krnjajszki dobása leperdült a gyűrűről, ezzel pedig a Kecskemét nyerte meg a végig kiélezett összecsapást.

Váradi Kornél: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és a Kaposvárnak is. Egy szoros, egylabdás mérkőzést nyertünk meg ismét, hasonló volt az oroszlányihoz. Rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk gyenge volt, aztán ezt sikerült a második félidőre rendezni. Nehéz menetelésben vagyunk és fizikális mérkőzések várnak ránk ezt követően is. Örülünk a győzelemnek, és van még egy öröm a mai napra még. Szeretnénk ezúton gratulálni a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U18-as csapatának, hogy kiharcolták az országos döntőt.

Nikola Lazic: Gratulálok Kecskemétnek a győzelemhez, ez egy igazi egylabdás mérkőzés volt. A végén nem tudtunk koncentrálni, kihagytuk a büntetőket satöbbi. Furcsa helyzetben voltunk, mert először játszottunk meghatározó irányítónk nélkül. Rövid rotációval kellett játszanunk, ezért is lehet, hogy nem tudtunk jól kijönni a végén a meccsből, és talán egy kicsit szerencsésebb volt a Kecskemét, de gratulálunk nekik.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Kaposvári KK 75–74 (18–23, 22–24, 18–11, 17–18)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Papp Péter, Sörlei Attila, Szilágyi Bálint.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann (9/3), Thomas (19), Djeraszimovics (6), Kucsera (5), Karahodzsics (6). Csere: Dramicsanyin (8/6), Fazekas (9/6), Jaramaz (13/9), Lukács (-). Vezetőedző: Váradi Kornél.

Kaposvári KK: Krnjajszki (7), Miliszalvjevics (7), Rivers (2), Hendein (9/3), Allen (31). Csere: Baki (6/3), Bogdán (9/3), Plézer (3/3). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Címkék: Kaposvári KK, Kecskemét, vereség, kosárlabda, sport