A párharc első és második mérkőzésén - akárcsak a Magyar Kupa fináléjában - végig a Pénzügyőr akarata érvényesült, így a somogyiaktól hatalmas javulásra volt szükség ahhoz, hogy életben tartsák a bajnoki címről szőtt álmaikat - írja beszámolójában az MTI.

A fővárosi csapat ezúttal is határozottan kezdett, annak ellenére rá tudta erőltetni játékát ellenfelére, hogy egyik legponterősebb játékosa, Kovács Zoltán alig kapott labdát. A feladó Magyar Bálint inkább a brazil Pedrót és Reffattit üttette, az argentin Ruben Wolochin edzette Fino pedig 11 ki nem kényszerített hibával is segítette a részsikert 22 perc alatt kiharcoló PSE-t.

A második szettre összeszedte magát a Kaposvár, amelynek játékosai jobban nyitottak és hatékonyabban támadtak, mint a döntőben bármikor. Ennek köszönhetően a játékrész elején kialakított három-négypontos előnyükkel végig jól gazdálkodtak, és Horváth Kristóf, valamint az orosz Ilija Makarov támadásaival kiegyenlítettek, első részsikerüket aratva a fináléban.

A harmadik felvonásra is lendületben maradtak a somogyiak, a hazai játékosok koncentrációja 8-6 után alaposan visszaesett, a vezetőedző Jókay Zoltán időkérései ellenére 19-12-re már a Kaposvár vezetett, amelyben a másik orosz, Vitalij Melnyikov is egyre inkább elkapta a fonalat. Ekkor újabb fordulat következett, a hazaiak jó blokkjaiknak köszönhetően egy pontra visszazárkóztak (20-21), de egyenlíteniük nem sikerült, így némi meglepetésre a vendégek vezettek.

A negyedik szettre teljesen megzavarodott a PSE, a Fino minden játékelemben jobb volt, mint rengeteget hibázó riválisa. A játszma derekán már nyolccal is vezetettek a kaposváriak, a hazaiaknál Jókay cserékkel igyekezett frissíteni csapatán, ám a vendégek Makarov, Melnyikov és Horváth Kristóf pontjaival könnyedén lezárták a 94 perces találkozót.


Férfi Extraliga, döntő, 3. mérkőzés:
LV Sport Pénzügyőr SE-Fino Kaposvár 1-3 (20, -23, -22, -15)
-----------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Kovács Z., Reffatti 14-14, illetve Horváth K. 17, Melnyikov, Makarov 12-12, Ujacsi 11

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Pénzügyőr javára. A negyedik összecsapást kedden rendezik Kaposváron.

Címkék: Pénzügyőr, extraliga, döntő, győzelem, sport, Fino, röplabda