A férfi teke Szuperliga 14. fordulójában az Investment Közutasok Kaposvári TK kiesési rangadót játszott a Csákánydoroszlói TE ellen Szentgotthárdon.

Az ifjúsági mérkőzésen Fajtai Arnold szerezte a csapatpontot, összességében a kaposvári páros 14 fával többet ütött, mellyel 3:1-re nyertek.

A felnőtt mérkőzés nagyon rosszul kezdődött a Közutasoknak. Pintér György sérülten vállalta a mérkőzést, nem indult rosszul, de csak 36 gurítást bírt, a helyére érkező Wagner Mihály pedig csak az utolsó szettben tudott jó teljesítményt nyújtani, így Márton Szabolcs könnyedén szerezte meg a pontot. Kis Richárd gyengén kezdett, a második és harmadik szettet ugyan megnyerte, de az elsőben összeszedett hátrány ledolgozására nem volt esélye, az utolsót Sütő Zsolt nagy hajrával megnyerte, így egy sor után a hazaiak vezettek 2:0-ra 39 fával.

A második sorban Horváth László remekül kezdett, aztán főleg tartolásban rengeteget hibázott, de ellenfele Horváth Roland ezt nem tudta kihasználni, így az Investmentesek megszerezték első pontjukat. Magyar József az első szettben tetemes hátrányt szedett össze, Pungor Géza kimagasló 180 fás eredményt ért el, ezután pedig hiába nyerte meg a következő két szettet a kaposvári játékos, az utolsó szett újra a hazaiaké lett, ezzel együtt a csapatpont is. Két sor után 3:1-re 107 fával vezettek a vasiak, így a mérkőzés gyakorlatilag eldőlt.

Az utolsó sorban Kálny Krisztián és Nagy Gergő is megszerezte a csapatpontot a Közutasoknak de a fahátrány ledolgozására nem volt esélyük, így a mérkőzést a hazaiak nyerték 5:3 arányban 73 fával.

Nagy csalódás volt ez a mérkőzés a kaposváriaknak, hiszen a szentgotthárdi pálya Magyarország legjobbjai közé tartozik és az elért 3367 fás csapateredmény nagyon gyenge teljesítménynek számít, főleg a Szuperligában. Ráadásul így a Csákánydoroszló csapata oda-vissza megverte az Investmenteseket, ősszel az az eredmény volt a kaposváriak mélypontja, remélhetőleg ez most is így lesz és nem lesz több ilyen mélyrepülés, mert az biztos, hogy ilyen teljesítmény kevés lesz a bentmaradást jelentő 8. hely eléréséhez.

A Húsvéti szünet után az egyre fényesebb babérokra törő Szentgotthárdi VSE csapatát fogadják a Közutasok hazai pályán. Az őszi szezont a harmadik helyen zárták a vasiak és jelenleg a 4. helyen állnak, úgyhogy biztos, hogy hatalmas formajavulás szükséges ahhoz, hogy a kaposváriaknak legyen esélyük ellenük.

Eredmények: Csákánydoroszlói TE - Investment Közutasok Kaposvári TK 5:3 (3440 - 3367)

Sütő Zsolt 577 - Kis Richárd 552 (2:2)
Márton Szabolcs 562 - Pintér Győrgy (Wagner Mihály) 548 (3:1)
Horváth Roland 554 - Horváth László 548 (1:3)
Pungor Géza 610 - Magyar József 548 (2:2)
Vilics Gábor 577 - Kálny Krisztián 595 (2:2)
Meixner László 560 - Nagy Gergő 576 (1:3)

Eredmények: Ifjúsági mérkőzés: Csákánydoroszlói TE - Investment Közutasok Kaposvári TK 1:3 (1040 - 1054)

Velekei Martin 510 - Fajtai Arnold 548 (1:3)
Márton Gergő 530 - Fajtai Bálint 506 (2:2)

Címkék: bentmaradás, tabella, kiesés, szuperliga, közutas, teke, Kaposvár, sport