A harmadik bajnoki fordulóban elmaradt mérkőzést pótolták a mérkőző felek az alapszakasz keretében - kezdi meccsösszefoglalóját a delfinek.hu. A hazaiak már nincsenek versenyben a felsőházi rájátszásért, ám ez a vendégek számára matematikailag legalább is még lehetséges volt a találkozó előtt.

A somogyiaknál a sérült ujja miatt a héten műtött Révész Ádám, valamint az újabb térdműtét után lábadozó Hock Gergő hagyta ki a mérkőzést. Az oroszlányiak vezetőedzője, Sebastjan Krasovec pedig a sérült Bíró Olivérre nem számíthatott. A somogyiaknál Miliszavljevics kapott helyet a kezdőcsapatban, mert Rivers ezúttal a négyes posztra, Allen pedig az ötösre került Révész hiánya miatt.

Anda szerezte a meccs első találatot, s mivel Allen kihagyta a zsákolását percekig várattak magukra az első kaposvári pontok. Aztán Allen egy szerzett labda után bemutatta, hogy tud ő zsákolni, ha kicsit jobban figyel, így a hazaiak az ellenfél nyomába eredhettek. Remekül céloztak az oroszlányiak, akik Lazics edző időkéréséig 2–11-re léptek meg. Javult is Krnjajszkiék teljesítménye, elsősorban a védekezés vált hatékonyabbá, a szerzett labdák után Curry tripláját követően pedig már 16–16 állt a táblán.

A második negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, Allen és Hendlein révén hatékony volt a Kaposvár, amely egy szép Rivers zsákolással 31–27-re alakította az állást. Hendlein 2+1-ével pedig a tíz pontot is átlépte a különbség. A szünet előtt Bogdán is betalált távolról, a félidő pedig 45–30-al zárult.

A pihenőt követően megkezdte a felzárkózást a Washington hármasával tíz ponton belülre kerülő Oroszlány, kikényszerítve így Lazics edző újabb időkérését. A legjobbkor jöttek Allen pontjai, de Washingtont nem tudták tartani a hazaiak. Rivers óriási zsákolása után Illés triplájával, majd Anderson ziccerével fordított a 15 pontos hátrányt ledolgozó vendégcsapat. Morris Curry javított dobószázalékán, Baki pedig remek védekezéssel szállt be a meccsbe. Krnjajszki 2+1-es akciójával egy 11–0-ás szakaszt teljesített a Kaposvári KK, amely ezzel a találkozót is megnyerte.

Nikola Lazics: "Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Nagyon rosszul kezdtünk, utána a második negyedben jól játszottunk , jó ritmusban voltunk és jól védekeztünk. Futottunk és sok könnyű pontot dobtunk. A harmadik negyedben megint rosszul kezdtünk, ekkor a saját játékát tudta játszani az Oroszlány. Készültünk erre a héten, de nem jól reagáltunk. Aztán megint megtaláltuk, hogyan tudunk nyerni. A kulcspillanatokban megint jól védekeztünk és megérdemelten nyertünk."

Sebastjan Krasovec: "Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez! Két könnyű ziccerrel fordítottak az elején és lendületet kaptak, védekezésben, valamint támadásban is jobbak voltak. A második félidő mi kezdtünk jobban, aztán a faultproblémák zavartak minket. Voltak játékosaim, akik jobban és voltak akik gyengébben kosárlabdáztak, de összességében csapatként nem játszottunk jól. Ezt jól jelzi, hogy csak tíz asszisztunk volt összesen. A legvégén pedig már nem koncentráltunk eléggé és olyan kosarakat engedtünk a Kaposvárnak, amelyekre pedig készültünk."

Kaposvári KK–OSE Lions 84–69 (18–19, 27–11, 12–21, 27–18)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Benczur T., Török R., Balogh Gy.

Kaposvári KK: Curry (22/9), Krnjajszki (13), Miliszavljevics (5/3), Rivers (12), Allen (18). Csere: Hendlein (11), Bogdán (3/3), Baki (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

OSE-Lions: Washginton (22/6), Anderson (8), Abell (7/3), Bailey (9), Anda (3). Csere: Garamvölgyi (-), Illés (14/12), Morgan (6), Mucza (-). Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. Szakmai igazgató: Fodor Péter.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–2. 7. p.: 11–16. 12. p.: 22–21. 17. p.: 35–27. 22. p.: 47–36. 27. p.: 52–46. 32. p.: 63–62. 37. p.: 72–62.

Jók: Krnjajszki, M. Curry, Hendlein, Allen, illetve Washington, Anderson.

Címkék: Oroszlány, OSE, KKK, Kaposvár, sport