A Békéscsaba bejutott a női röplabda Magyar Kupa döntőjébe, miután a második szombati elődöntőben 3-0-ra nyert az 1.MCM-Diamant Kaposvár ellen a Ludovika Arénában. A kétszeres aranyérmes BRSE a vasárnapi aranycsatában a Nyíregyházával találkozik, míg a bronzmérkőzésen a Kaposvár az UTE-val csap össze.

A két együttes bajnoki mérkőzéseit ebben az idényben a Békéscsaba nyerte, Kaposváron 3-2-re, odahaza 3-0-ra diadalmaskodott Tóth Gábor együttese egykori mentora, Sasa Nedeljkovic tanítványai ellen.

A Kaposvár már az elődöntőbe jutással is klubtörténeti sikert ért el: a somogyiak a negyeddöntőben aranyszettel búcsúztatták a címvédő Vasast. A BRSE egy szezonnal ezelőtt négybe se jutott, azt megelőzően viszont sorozatban négy döntőt játszott, .

A szombati összecsapás első játszmájában a kaposváriak tűntek idegesebbnek, sokat rontottak, és bár 14-8-as viharsarki vezetés után 16-nál egyenlítettek, ezt követően ismét rengeteg hiba csúszott az alapjátékukba, így a BRSE került előnybe.

A második szettre valamelyest összeszedte magát a Kaposvár, de a Békéscsaba játékosai továbbra is stabilan, magabiztosan röplabdáztak, így hiába volt ekkor több jó megoldása a Nedeljkovic-tanítványoknak is, a kevesebbet hibázó, precízebben játszó BRSE 58 perc elteltével megduplázta előnyét.

A harmadik felvonás elején a BRSE a korábbinál sokkal többet rontott, ezt a somogyiak ki is tudták használni, hatpontos előnyüket azonban a játszma derekára elveszítették. A döntetlenről induló hajrát - ötödik mérkőzéslabdáját kihasználva - a csapatként sokkal jobban teljesítő BRSE nyerte és a vártnál simábban, 95 perc alatt bejutott a fináléba. A mezőny legeredményesebb játékosa a békéscsabaiak szerb légiósa, Marta Drpa volt 15 ponttal.


K&H női röplabda Magyar Kupa, elődöntő

Swietelsky-BRSE - 1.MCM-Diamant Kaposvár 3-0 (20, 19, 26)

A legeredményesebb játékosok: Drpa 15, Pekárik 12, Grudina 11, illetve Helic, Harcsenko 14-14, Klisura 10

Korábban:

Fatum Nyíregyháza-UTE 3-2 (-24, -23, 13, 19, 8)

Vasárnap játsszák:

a 3. helyért: UTE - 1.MCM-Diamant Kaposvár 16.00
döntő: Swietelsky-BRSE - Fatum Nyíregyháza 19.00

Címkék: 1.mcm-diamant kaposvár, békéscsaba, magyar kupa, sport