A bajnokság legjobb formájában levő DEAC nyolc győztes meccs után látogatott a Nikola Lazics kinevezése óta eredményesen játszó Kaposvár csapatához a pontvadászat 23. fordulójában - írja a bb1.hu.

Jól belőtte a kaposvári gyűrűt a bemelegítés során a DEAC, előbb Hines, majd Moore küldött a helyére egy triplát, miközben a túloldalon csak egy Krnjajski büntető árválkodott (1-6). Sikerült rendeznie a védekezését a somogyiaknak, amivel szépen lassan fordítottak is (7-6). A jó kezdés után mindkét oldalon alábbhagyott a jó dobóteljesítmény, a negyed derekán 12-11 volt az állás. Sikerült pár labdát szereznie a Kaposvárnak, a gyorsindításokkal pedig elkezdtek ellépni az ellenfelüktől (18-13). Lefagyott a támadóoldalon a Debrecen, miközben sorozatosan érkeztek a hazai kosarak, mínusz tíznél kért időt Kovács Adrián (23-13). Az utolsó egy percre már nem tudott változást hozni a játékba a Debrecen, kezdett ellépni Nikola Lazics együttese. 28-15.

Drenovac ziccerére Miliszavljevics trojkája érkezett válaszként, majd a bedobó egy betörésből is eredményes tudott lenni, tovább nőtt a differencia (33-17). Bár a második negyedbeli pontokat tekintve kiegyenlített játékot hozott az első pár perc, látszott az is, hogy a somogyiak sokkal energikusabban játszanak a Debrecennél, ráadásul a vendégek a labdára is vigyáztak túlságosan, nyolcszor adták el a játékszert 15 perc alatt (37-22). Bogdán öt pontjával a húsz is meglett közte (42-22). Nem tudtak kilábalni a gödörből a vendégek, újabb időt kellett kérnie Kovács Adriánnak (48-26). Drenovac pontjaival zárkózott a Debrecen, ezzel bejött húsz alá a csapat a nagyszünet előtt. 51-32.

Kosárra-kosár volt a válasz mindkét oldalon a fordulás utáni első percekben, így az eredményben nagy változás nem történt (58-38). Drenovac próbálta tartani a lelket az övéiben, a büntetője után tizenhatra zárkózott a DEAC, Nikola Lazics kért időt (61-45). Sikerült rendezni a sorokat a somogyiaknak, két szép támadással nyugtatták a kedélyeket, ám most a vendégek is sorozatosan betaláltak (65-49). Curry hármasa után öt debreceni pont érkezett, viszont egy újabb eladott labda után Miliszavljevics ziccerezhetett az utolsó másodpercben. 71-54.

Egy remek kezdésnek köszönhetően tízre zárkóztak a vendégek, kezdett újra nyílt lenni a találkozó (73-63). Guyton kipontozódott, majd Curry dobott egy nagyon fontos triplát a hazaiaknak. Jól reagált a kritikus pillanatokra a Kaposvár, amint közelebb jött volna a DEAC, azonnal váltottak ritmusban a kék-fehérek és visszaállították a magabiztos előnyüket (79-63). Hiába próbálkozott a Debrecen, nem tudott tíz ponton belülre kerülni, mindig volt valaki a KKK-ban, aki a kosárral fejezte be a támadást, amikor kellett (84-67). Moody kiharcolt egy sportszerűtlent, de ebből csak egy pontot tudott szerezni a vendég együttes, Curry pedig azonnal büntetett a túloldalon (86-68). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, a Kaposvár visszavágott a debreceni kiütésért és megszakította a DEAC nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját. 93-72.


Kaposvári KK - DEAC 93-72 (28-15, 23-17, 20-22, 22-18)

V.: Győrffy P. A., Tóth C., Kovács N.

Kaposvár: Curry 27/18, Krnjajski 7/3, Rivers 21, Révész 6, Allen 11. Cserék: Miliszavljevics 11/3, Plézer -, Bogdán 6/3, Hendlein 4.

DEAC: Moore 7/3, Somogyi -, Guyton 4, Hines 13/3, Tóth 12. Cserék: Moody 13/6, Polyák -, Neuwirth -, Molnár D. -, Drenovac 21/6, Molnár M. 2.

Címkék: deac, kaposvári kk, kosárlabda, sport