Nagy tétje volt a találkozónak, hiszen ha a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvár diadalmaskodik, akkor 3-0-ra nyeri az MTK Budapest elleni párharcot és bejut a legjobb négy közé a női röplabda Extraligában. Ha viszont elvesztette volna az összecsapást, akkor legalább még egyszer el kellet volna utaznia a fővárosba, ami a szoros program miatt igencsak nehéz helyzetbe hozta volna őket. Eddig is nagy terhelésnek voltak kitéve a játékosok, hiszen tizennyolc nap leforgása alatt ötször szólították őket pályára úgy, hogy közben volt egy marosvásárhelyi Challenge Kupa-túrájuk is.

A fáradtság abszolút nem látszott meg a hazai röplabdázókon, akik már rögtön az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és esélyt sem adva ellenfelüknek, szó szerint kiütötték ellenfelüket. Sara Kliszura bombája és Bodovics Hanna ásza után már 20–7 állt az eredményjelzőn, s innen már simán behúzta az első szettet a Diamant. Ebben a játékrészben Olena Kharchenko hét pontig jutott, közte öt blokkal.

A második játszma elején kicsit ráijesztett az MTK a házigazdára, de 8–3-nál már Leiszt Máténak kellett időt kérnie. A mérkőzés ezen szakaszában kiválóan működött a Diamant védekezése és támadása is, s ezzel nem tudtak mit kezdeni a vendégek, akik hamar akkora hátrányba kerültek, ahonnan már nem tudtak visszakapaszkodni.

A harmadik etapban is az történt a pályán, amit a pályaválasztó akart, így ezt a játékrészt és a meccset is a Kaposvár nyerte, s ezzel bejutott az elődöntőbe. A somogyiak ellenfele az elődöntőben a Békéscsaba lesz.

Szasa Nedeljkovics: Gratulálok a csapatnak: a Challenge Kupa és a Magyar Kupa után a bajnokságban is a legjobb négy közé jutottunk. Akik a pályán voltak, jól összpontosítottak, így a várakozásainknak megfelelően le tudtuk zárni a párharcot. Nehéz sorozatban vagyunk, máris itt a következő nagy feladat, hiszen az előttünk álló hétvégén a fővárosban, a Magyar Kupa négyes döntőjében szeretnénk megmutatni, mit tudunk.   

Leiszt Máté: Papp Orsolya sérülése miatt szokatlan felállásban játszottuk le ezt a találkozót. Örülök annak, hogy Borsos és Berkó jól teljesített a pályán. Gratulálok a Kaposvárnak az elődöntőbe jutáshoz, mi pedig megpróbálunk építkezni a párharc tapasztalataiból a folytatásban. 


1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK Budapest 3–0 (15, 10, 20)
Kaposvár Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Sík B., Horváth M.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Szűcs (8), Bodovics (5), Helics (7), Kliszura (10), Kharchenko (17), Király-Tálas (2). Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Szedmák (4), Kump (1), Kalmár (1), Tóth J. (-). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics. Másodedző: Böcz Dávid.

MTK Budapest: Borsos (4), Durst (-), Szerencsés-Miklai (10), Kilyénfalvi (1), Vezsenyi (3), Godó (-). Csere: Szalai (libero), Lesi (3), Berkó (1), Petri (-), Dani (2). Vezetőedző: Leiszt Máté. Másodedző: Schildkraut Krisztián.

A mérkőzést élőben közvetítettük:

Címkék: 1.MCM-Diamant, MTK, női röplabda, extraliga, Kaposvár, elődöntő, győzelem, sport