Minden korábbinál több önkormányzat, illetve strand csatlakozott a 2004-ben indult, Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozathoz, amelyet idén 18,1 millió forintos költségvetésből terveznek megvalósítani - derül ki a rendezvénysorozatot menedzselő Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén elfogadott tervekből.  

Tavaly a tömegsport rendezvénysorozathoz 33 település csatlakozott 38 stranddal. A 355 megvalósult programon több mint 31 ezer résztvevő regisztrált, ez 5 százalékkal több az előző évi adatoknál. A legnépszerűbb sportágaknak a strandröplabda, a vízi játékok és a strandfoci bizonyultak, de közkedvelt volt a tollaslabda, az asztalitenisz, a fitt gépek használata, a streetball, a teqball és a lábtenisz is. Idén 35 tóparti település csatlakozott összesen 41 stranddal.

A 2020-as Mozdulj Balaton! záró napja
A 2020-as Mozdulj Balaton! záró napja

Az idei, elfogadott tervek szerint a július és augusztus szombatjain zajló, majd sporttalálkozóval záruló programsorozat fő célkitűzése továbbra is a Balaton-parti települések strandjain a sportprogramok kínálatának bővítésével hozzásegíteni a térség lakóit és nyaralóit az aktív kikapcsolódáshoz.

Az idei csatlakozók: Siófok, Zamárdi 2 strand, Szántód, Balatonföldvár 2 strand, Balatonszárszó 2 strand, Balatonőszöd, Balatonszemes 2 strand, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonberény, Keszthely, Gyenesdiás 2 strand, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Kövágóörs-Pálköve, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred 2 strand, Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonvilágos.

mozdulj balaton

A szervezőbizottság megemlékezett Bartsch Jánosról, a Mozdulj Balaton! ötletgazdájáról és menedzseréről, aki a héten életének 76. évében elhunyt. 

"Halálával pótolhatatlan veszteség érte a Balaton-régiót. Ő volt a megálmodója, működtetője, és lelke a Balaton Fejlesztési Tanács által felkarolt, nemzetközi szinten is példaértékű Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozatnak, és felfuttatója több balatoni sportrendezvénynek, köztük a Balaton-átúszásnak. János úgy ment el, hogy előtte még megtervezte, előkészítette a tízezreket megmozgató Mozdulj Balaton! idei programsorozatát, amelyre rekordszámú település, illetve strand jelentkezett. Nyugodjék békében!" - nyilatkozta Bóka István, a BFT elnöke.

Címkék: mozdulj balaton, 2021, strand, program, sport