Az 1.MCM-Diamant Kaposvár hazai pályán 3-1-re kikapott az Alba Blaj csapatától a női röplabda Challenge Kupa elődöntőjének szerdai visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól. A múlt szerdai, marosvásárhelyi első összecsapáson a románok 3-0-ra diadalmaskodtak, a fináléban a török Sistem9 Yesilyurt Istanbullal találkoznak.

Az előző mérkőzés óta a friss Román Kupa-győztes balázsfalvaiak nem léptek pályára, a Kaposvár ugyanakkor vasárnap a magyar bajnokság negyeddöntőjében az MTK otthonában szerepelt és győzött 3-1-re.

Az első találkozóhoz képest alaposan feljavult a somogyiak játéka, akik a nyitó játszmában sikeresen kikapcsolták az ellenfél legjobbját, Ioana Baciut. Így is nagy csata zajlott, de ebből a hazaiak kerültek ki jobban.

A második szettre ritmust váltott a Blaj, amely sokkal jobban röplabdázott, mint a találkozó elején: Baciu is magára talált, az ő pontjainak is köszönhetően pedig egyenlítettek a vendégek.

A harmadik játszma elején újfent a Kaposvár irányított, de a végjátékra fordulva már a Baciu és a szerb Bojana Milenkovic által vezetett románoknál volt az előny. Sasa Nedeljkovic tanítványai azonban nem adták fel, az ukrán-azeri center, Olena Harcsenko támadásainak is köszönhetően 17-20 után szettlabdához jutottak, de nem éltek az esélyükkel, a Blaj pedig az első adandó alkalmat kihasználva kivívta a továbbjutást.

A negyedik felvonásra mindkét edző változtatott csapatán, de a játék képe nem változott jelentősen: a vendégek irányítottak, és bár a kaposváriak nagyot küzdve többször is egyenlítettek, 19-19 után már csak két pontra futotta erejükből, így búcsúztak.

A vendégeknél a válogatott feladó Bleicher Réka a találkozó hajrájában lépett pályára és két pontot szerzett.


Női Challenge Kupa elődöntő, visszavágó:

1. MCM-Diamant Kaposvár – CSM Volei Alba Blaj 1:3 (23, –18, –25, –21)
Kaposvár. V: Niklová (szlovák), Brlas (horvát).

DIAMANT: Szűcs K. 5, Bodovics 7, Helics 12, Kliszura 18, Kharchenko 18, Király-Tálas 4. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kump, Matics 5, Kalmár, Szedmák 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

ALBA BLAJ: Cselics 12, Malkova 1, Antonijevics 2, Milenkovics 15, Alekszics 7, Baciu 24. Csere: Popovics 2, Szpaszenics (liberók), Kocsics 3, Scott 5, Rus, Bleicher 2. Vezetőedző: Darko Zakocs.

Címkék: alba blaj, challenge kupa, 1.mcm-diamant kaposvár, sport