A Fino Kaposvár lesz a címvédő Pénzügyőr ellenfele a férfi röplabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, miután múlt heti hazai 3-0-s sikere után az elődöntő szerdai visszavágóján idegenben 3-2-re kapott ki a Kecskeméttől. A finálénak és a bronzmérkőzésnek - ahol az alföldiek a Kazincbarcikáéval találkoznak - a Ludovika Aréna ad otthont.

A múlt hétfői első találkozón a kaposváriak magabiztos játékkal 3-0-ra győztek hazai pályán, így a tavaly ezüstérmes Kecskemét csak aranyszettben vívhatta ki a továbbjutást. A két együttes tavaly ugyanebben a szakaszban találkozott az MK-ban, akkor ugyanígy vágtak neki a visszavágónak, amin az alföldiek kiharcolták, majd meg is nyerték az aranyjátszmát.

A csapatok ellentétes előjelekkel várhatták az összecsapást, hiszen a bajnokságban a Kaposvár biztosan jutott elődöntőbe, a Kecskemétnek azonban ugyanez nem sikerült, így Dávid Zoltán tanítványai csak a kupasorozatban szerezhetnek érmet. A kecskeméti vezetőedző dolgát nehezítette, hogy nem számíthatott kezdő liberójára, a válogatott Deák Márkra, helyén a strandröplabdában kétszeres országos bajnok Stréli Bence játszott.

Az első játszmában mindkét csapat idegesen, sok hibával röplabdázott, de a Kaposvár - nagyban köszönhetően riválisánál sokkal jobb centerjátékának - került előnybe.

A második felvonásban sokáig az utolsó esélyét megragadni igyekvő házigazdánál volt az előny, de a végjátékot ezúttal is a somogyiak bírták jobban idegekkel, a Kecskemét játékosai nyitásban és a hálónál is bizonytalanabbak voltak, így a vendégek kevesebb mint egy óra alatt eldöntötték a lényegi kérdéseket.

A találkozó folytatására a Kaposvárt edző argentin Ruben Wolochin sort cserélt és azoknak a röplabdázóknak adott lehetőséget, akik a szezon során eddig kevesebbet játszottak. A hazaiak továbbra is legjobbjaikkal szerepeltek, így - bár a vendégeknek a negyedik szettben volt mérkőzéslabdája - fordítottak és megnyerték a 114 perces összecsapást.


Eredmény, elődöntő, visszavágó:
Kecskeméti RC-Fino Kaposvár 3-2 (-23, -22, 21, 24, 10)
----------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Krupánszki 27, Argilagos Sogo 17, Rabeka 11, illetve Veleckij 13, Melnyikov 11, Oujacsi és Kalmár 10-10

Továbbjutott: a Kaposvár, 5-3-as játszmaaránnyal.

Címkék: kecskemét, magyar kupa, fino kaposvár, sport