Két, a bajnoki szünet előtt remek formában lévő együttes találkozott a válogatott Európa-bajnoki selejetezői után folytatódó élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 35. fordulójában - írja meccsösszefoglalójában a delfinek.hu. A hazaiaknál csak Hock Gergő hiányzott, a két új szerzemény, az amerikai Jeffery Allen és Plézer Gábor együtt melegített társaival. A szolnokiaknál azonban hiányzott a közelmúltban érkező amerikai Shane Gibson.

Kovács szerezte az első pontokat a Szolnoknak, az eladott labdák miatt pedig tartani is tudta előnyét a vendégcsapat. A hazaiaknál Allen jó lepattanózással vetette észre magát az első percekben. Támadásban is aktív volt, nem nagyon tudták fékezni az amerikait. Rudner két hármasával maradt vezető pozícióban a Szolnok, amely a kaposvári nevelésű Juhos triplájával 10–18-nál már időkérésre kényszerítette Lazics edzőt. Ez sem tudta azonban megakadályozni, hogy a jobban dobó Tisza-partiak kilenc pontos előnyt szerezzenek.

A zóna ellen nem nagyon ment a hazaiaknak, csak ritkán született kaposvári pont. A vendégek eközben sorra éltek az ajándékba kapott lehetőségekkel és tovább hizlalták előnyüket. Kovács kiválóan védekezett Curry ellen, akitől nem először vette el a labdát és újabb pontokkal büntette a hibát. Miliszavljevics fújt riadót a hazai oldalon, harciasságával faragott csapata hátrányán. Rivers zsákolása és Miliszavljevics újabb remeklésével és Hendlein duplájával sikerült tíz ponton belül zárni a negyedet.

Hendlein triplával indított a szünet után, Révész ziccerét követően már jött is Potocnik edző időkérése 41–46-nál. Remekül védekezett ezekben a percekben a Kaposvár, ám a Révész ellen ítélt technikai után újra növelte előnyét a Szolnok. A záró szakaszt megnyugtató előnnyel kezdhette az alföldi alakulat, a kissé kényelmessé váló vendégek ellen kozmetikázott is az eredményen a somogyi együttes. Az időkérés után aztán újra elléptek a szolnokiak és Szubotics, valamint Cakarun vezérletével végül megérdemelt győzelmet arattak.

fotó: delfinek.hu
fotó: delfinek.hu

Nikola Lazics: "Gratulálok a Szolnoknak, abszolút megérdemelten nyertek! Sokkal jobban játszottak, mint mi. Nem volt annyi problémánk a védekezésben, mint amennyi a támadásban. Rengeteg a tizenhét eladott labdánk, ez túl sok a Szolnok ellen hazai pályán. Nem játszottunk jól, ritmustalanok voltunk támadásban. Nagyon lassan kosárlabdáztunk. A Szolnok nagyon jól felkészült ellenünk és remekül védekeztek. Más sebességben játszottak. Nagyon sokat tudunk tanulni ebből a mérkőzésből. Ha akarunk valamit, akkor nem szabad még egyszer így játszanunk."

Kaposvári KK–Szolnoki Olaj KK 61–82 (14–23, 20–19, 13–21, 14–19)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, zárt kapuk mögött, vezette: Praksch P., Goda L., Sörlei A.

Kaposvári KK: M. Curry (12/6), Krnjajszki (3), Rivers (6), Hendlein (7/3), Allen (11). Csere: Révész (12), Miliszavljevics (10). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Szolnoki Olaj KK: Warner (9/3), Rudner (5/3), Kovács P. (6), Szubotics (20), Cakarun (11). Csere: Juhos (12/6), Pallai (6), Pongó Máté (2), Badzim (9/3), Taiwo (2), Zsíros (-). Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–6, 7. perc: 10–13, 12. perc: 16–27, 17. perc: 24–36, 22. perc: 37–44, 27. perc: 45–53, 32. perc: 47–64, 37. perc: 56–70.

Kipontozódott: Allen (a 38. percben).

Jók: Miliszavljevics, Hendlein, Révész, illetve Szubotics, Juhos, Cakarun, Warner.

Címkék: olaj, Szolnok, KKK, sport, Kaposvár