Történelmi idényt futnak a kaposvári női röplabdázók. A most zajló szezonban előbb az elődöntőig jutottak a Challenge Kupában, majd ugyancsak történetük során először, a címvédő Vasas elleni párharc végén, bejutottak a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Máris itt az újabb nagy kihívás: az 1. MCM-Diamant együttese február 24-én, Marosvásárhelyen, március 3-án pedig a Kaposvár Arénában lép pályára a harmadik számú európai kupasorozat elődöntőjében a román Alba Blaj ellen.

null

Igazi csoda, amit a román együttes véghez vitt az elmúlt tíz évben. Balázsfalva büszkeségét 2011-ben alapították, és az együttes az azóta eltelt csekély időben ötször nyert román bajnoki címet, két alkalommal Román Kupát, 2018-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott, egy évvel később pedig a CEV-kupában is a fináléig jutott. Nem vitás, az Európa-szerte magasan jegyzett társaság idén a Challenge Kupában szeretne a lehető legtovább eljutni.

A román egyesületet tudatosan építették fel az elmúlt évtizedben, Balázsfalva városa és az Alba Megyei Tanács mellé felzárkóztak a térség legnagyobb cégei is, és a befektetés meghozta az áttörést, a nagy sikereket és ezzel együtt az ismertséget és az elismertséget is. A mintegy 20 ezer lakosú város női röplabdázói az elmúlt években a kontinens legnagyobb sztárjait láthatták vendégül, és jelenlegi csapatuk is igen erős.

A keretben a román és szerb válogatottak mellett orosz és olasz játékos is található, és itt játszik a nyár óta a magyar válogatott egyik feladója, Bleicher Réka is. Az együttes vezetőedzője az 57 esztendős szerb mester, Darko Zakocs, aki 2014 óta dolgozik ebben a klubban, és páratlan eseménysort tudhat a magáénak.

A románok ezen a hétvégén Kolozsváron, a Román Kupában szerepelnek, és biztosak lehetünk abban, hogy esélyesek a végső sikerre is. 2019-ben egyébként éppen a balázsfalvi alakulat nyerte meg a trófeát, tavaly viszont a járvány miatt nem rendezték meg a Román Kupát.

Az Alba Blaj - 1.MCM-Diamant Kaposvár mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik.

Címkék: alba blaj, challenge kupa, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport