Jól kezdte a Rákóczi a Szentlőrinc elleni találkozót, majd egy szöglet után a vezetést is megszerezte: a hetedik percben Erdei Carlo tekert nagyszerűen középre a sarokból, majd Nagy Tamás csúsztatta meg a labdát, melyet Balázs Zsolt fejelt közelről a bal felsőbe. A zöld-fehérek továbbra is támadásban maradtak, s Szarka Ákos fejesével már kettő-nulla is álhatott volna az eredményjelzőn, de a támadó találatát les miatt érvénytelenítette Móri Tamás játékvezető.

A szentlőrinciek gyorsan válaszoltak a vezető találatra miután Srdan Matic centerezését Harsányi István sodorta közelről a hálóba. Az egyenlítés után a Kaposvár próbálta fokozni a nyomást. Egy újabb szabadrúgás pedig ismételten gólt eredményezett. Balázs Zsolt beívelésére ugyanis Nagy Tamás érkezett jó ütemben, majd öt méterről egyből lőtt a bal alsóba. 

A második játékrészben átadták a területet a hazaiak az ellenfélnek, amely ezzel nem igazán tudott mit kezdeni. A labdát bár többet birtokolta a Szentlőrinc, de helyzetig nem jutottak el. A hajrában egy feleslegesnek tűnő szabálytalanság után büntetőhöz jutott a Rákóczi. A meccslabdát pedig Balázs Zsolt értékesítette.


Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc SE 3–1 (2–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Móri (Király Zs., Rózsa D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Ur, Hadaró – Zólyomi (Balog A., 78. p.), Gál – Balázs Zs. (Farkas B., 84. p.), Erdei (Bartos, 64. p.), Andric (Zsirai, 78. p.) – Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Szentlőrinc SE: Hajagos – Molnár R., Havas, Hesz (Keresztes B., 63. p.), Nagy B. – Hleba, Újvárosi, Kaprinczai (Abdourazakou, 75. p.) – Harsányi (Mervó, 84. p.), Matic (Sili, 63. p.), Kovács D. (Torvund, 63. p.). Megbízott edző: Pichler Gábor.

Gólszerzők: Balázs Zs. (7. és a 82. p. – a másodikat 11-esből), Nagy T. (30. p.), illetve Harsányi (21. p.).

Kiállítva: Vachtler (86. p.).

Sárga lap: Hadaró (9. p.), Vachtler (28. p.), illetve Újvárosi (29. p.), Hesz (58. p.).

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: szentlőrinc, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport