Szerdán este a Diamant és az MTK összecsapásával megkezdődött a női röplabda Extraliga rájátszása. A két csapat néhány hete az alapszakaszban játszott emlékezetes, ötszettes mérkőzést, ám a vendégek nem tudták megismételni az akkor nyújtott teljesítményüket,

A kaposváriak magabiztosan játszva, könnyedén nyertek és szereztek vezetést a negyeddöntőben.


Női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés:
1. MCM-Diamant Kaposvár – MTK Budapest 3:0 (8, 23, 15)
Kaposvár. V: Árpás, Tillmann.

DIAMANT: Bodovics 4, Helics 7, Szűcs K. 16, Kharchenko 14, Király-Tálas 5, Kliszura 12. Csere: Szpin (liberó), Kump 1, Szedmák 2. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

MTK: Godó 6, Kilyénfalvi 3, Durst 1, Szerencsés-Miklai 6, Papp 6, Vezsenyi 9. Csere: Szalai (liberók), Berkó L., Lesi. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés

Szasa Nedeljkovics: – Mai mérkőzésen a csapat megmutatta, hogy milyen energiával kell kezdeni a rájátszást, ennek eredményeképpen sikerült végig uralnunk a játékot. Fontos volt, hogy jól kezdjük a 3 győzelemig tartó párharcot és bízunk benne, hogy a következő mérkőzéseken is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani. A soron következő meccs egészen más lesz, hiszen a Challenge Kupában elődöntőt játszunk Romániában. Hosszú utazással egy teljesen más légkörben kell majd magas színvonalon teljesítenünk. Ilyen lehetőség nem mindennap adatik meg egy csapat számára, így a lehető legtöbbet tesszük bele a felkészülésünkbe, és igyekszünk kihasználni a lehetőségeinket.

Leiszt Máté: – Gratulálok a Kaposvárnak, a mai meccsen a játék minden elemében fölénk nőttek! Nagyon bizonytalanul játszottunk, és ez ma sokba került. Egyedül a második szettben nyújtottunk olyan teljesítményt, mint amit elvárnék, de a hajrában itt is megremegett a kezünk.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Kaposvár javára.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: mtk, extraliga, 1.mcm-diamant kaposvár, sport