A házigazda BRSE magabiztosan nyerte a női röplabda Extraliga alapszakaszának záró fordulójában a Kaposvár elleni rangadót. A csabaiak a második, a somogyiak a harmadik helyről kezdhetik meg a rájátszást - írja beszámolójában az 1mcmvolley.hu.

Az első két pontot a Sara Klisurát sérülés miatt nélkülözni kényszerülő vendégek szerezték, de hamar egyenlített a BRSE. A folytatásban a hazai csapat játszott fölényben, 18:10-nél másodszor kért időt a Diamant. Ezúttal ez sem segített, magabiztosan hozta az első etapot a Csaba.

A második szettet is jobban kezdte a BRSE, a vendégek azonban erőre kaptak, és a játszma második felében, Kump pontja után 19:17 arányban vezettek. A hajrá izgalmasan alakult, és végül a házigazda harcolta ki a szoros sikert.

A harmadik játékrész is a csabaiakról szólt. A viharsarkiak jelentős előnyt gyűjtöttek, a mieink a végén még faragni tudtak a hátrányból, de nem sikerült elkerülni a vereséget.

Szasa Nedeljkovics: Egy egészen más energiával vártuk és játszottuk ezt a meccset, és ezt lehetett is látni. Megvolt a lehetőség a második játszmában, de sokat hibáztunk, amit a rutinos Békéscsaba kihasznált. Ellenfelünk megérdemelten nyert ma.


Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – 1.MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (16, 23, 20)
Extraliga 14. forduló, Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Szabó P., Horváth M.

BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 10, Drpa 15, Vander Weide 15, Grudina 5, Pekárik 7. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Konstantinou 2, Zhidkova 3. Vezetőedző: Tóth Gábor

Kaposvár: Király-Tálas 3, Szűcs K. 12, Kump 3, Helic 8, Matic 7, Kharchenko 6. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kalmár, Szedmák 3, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Címkék: női röplabda, Békéscsaba, vereség, Diamant, sport