A napokban eldőlt, hogy Selmeci Attila három úszója, a világ- és Európa-bajnok, valamint háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Milák Kristóf, az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence és a junior világbajnok Márton Richárd továbbra sem él a melegégövi edzőtáborozás lehetőségével, és Kaposváron folytatják a felkészülést.

Korábban felmerült, hogy Madeirát választják, aztán a Magyar Úszó Szövetség szakemberei Dubajban és Tenerifén is igyekeztek kényelmes szálláshelyet és szakmailag megfelelő edzéslehetőséget találni a három úszónak, de mindenhol akadt legalább egy olyan ellenérv, ami a külföldi utazás ellen szólt - írta az SzPress Hírszolgálat.

Milák Kristóf fotó: MTI/Illyés Tibor
Milák Kristóf fotó: MTI/Illyés Tibor

„A csoporton belül felmerülő vitás kérdések eldöntésében egy ideje Kristóf a hangadó, így most is az ő kívánsága teljesült, amikor kimondtuk, hogy nem utazunk el a jövő héten külföldre.  Valamennyien nagyra értékeljük, hogy az úszószövetségi szakemberek hetek óta azon fáradoznak, hogy melegégövi edzőtábort hozzanak össze nekünk, mégis arra jutottunk, hogy az előttünk álló feladatokat Kaposváron is meg tudjuk oldani. A sportolók által megrohamozott Dubajról azért kellett lemondanunk, mert ott már csak 25 méteres medencéhez jutottunk volna, márpedig nekünk 50-esre is szükségünk van, Teneriféről pedig az a hír érkezett, hogy a napi edzéseink menetrendjén – az uszodák telítettsége miatt – háromnaponta változtatni kellett volna. Nyilvánvaló, hogy egy olyan csípősen hideg napon, mint amilyen a mai, lelki szemeink előtt napsütéses tengerpartok és pálmafák jelennek meg, a felkészülés viszont elsősorban a munkáról és a tervszerűség egyre nehezebben teljesíthető kívánalmairól szól. Most például az legfontosabb, hogy a versenyzőim el tudjanak indulni a február 16-17-i felkészülési versenyen a Tüskében, mert a versengés kevéske lehetőségét, ahol csak lehet, nem szabad elszalasztanunk.” - nyilatkozta Selmeci Attila.

A magyar úszóválogatott egy másik csoportja, amelynek tagja a világbajnok Kapás Boglárka is, egéybként jelenleg Dubajban készül a márciusi országos bajnokságra, a májusi budapesti EB-re és az olimpiára. Szombati hazaérkezésük után ők is elindulnak az ellenőrzőversenyen, majd nem sokkal később újra útra kelnek, és Dél-Afrikában folytatják a felkészülésüket.

Címkék: úszó válogatott, Milák Kristóf, felkészülés, sport, Kaposvár