Előzetesen nem várt egyszerű mérkőzés a kaposvári pólósokra a Ferencváros otthonában, a somogyiak azonban sokáig pariban voltak a címvédő zöld-fehérekkel - írja meccsösszefoglalójában a KVK honlapja.

Mindkét együttes fiatalokkal teletűzdelt kerettel vágott neki a bajnokinak, amely a hazaiknak indult jobban. Az első felvonást a Vigváriék nyerték 3-2-re, pedig 2-1-nél még a somogyiaknál volt az előny.

A második felvonás is nagy küzdelmet hozott. Mijic Dávid kétszer is beköszönt, a 3-3-ra végződő negyed után pedig mindössze egy találattal járt csak előrébb a Fradi.

A folytatásban viszont megszórták magukat a fővárosiak, 4-1-re nyerték a negyedet, innen pedig már nem volt visszaút Surányi László csapata számára.

A KVK pólósai azonban a záró felvonásban is kitettek magukért. Tartani tudták a különbséget a jó erőkből álló Ferencváros ellen, így egy tisztes eredménnyel utazhattak haza Kaposvárra.

Az OB I-es bajnokságban most egy háromhetes szünet következik. A somogyiak legközelebb február 27-én a Szeged ellen szállnak medencébe.

E.ON Férfi Vízilabda OB I - 19. forduló

Ferencváros - Kaposvári VK 13-9 (3-2, 3-3, 4-1, 3-3)

Gólszerzők: Vigvári 4, Pohl 3, Sedlmayer 2, Szabó II. 2, Mezei, Fekete ill. Dobos 2, Mijic 2, Juhász-Szelei, Horváth, Vékony, Kakstedter, Jajcinovic.

Címkék: OB I., Ferencváros, KVK, vízilabda, Kaposvár, sport