Sorozatban aratott három sikerrel a háta mögött fogadta a Kaposvári KK a zsinórban két vereséget elszenvedő Alba Fehérvárt a bajnokság kilencedik fordulójában – szerda este pótolták a korábban elhalasztott találkozót - írja a bb1.hu.

Hendlein kihagyott büntetőjével kezdődött a meccs, a másodikat viszont bedobta. Öt Alba-pont következett, majd Rivers szerzett egy hármast, de a túloldalon Davis is jól célzott messziről, majd Ronald Curry duplájával már 12-6-ra lépett el az Alba. Morris Curry is triplával jelentkezett, csökkentette a különbséget a Kaposvár, de a második Alba-tripla után már időt kértek a hazaiak (9-15). Hendlein-pontokkal kapaszkodott a KKK, de Ron Curry ismét egy triplával jelentkezett, majd nem sokkal később Vojvoda is helyére tett egy hármast. Nem engedett azonban a házigazda, tapadt ellenfelére, így az első negyed 21-23-nál ért véget.

Ahmad szállította a második etap első Alba-pontjait, s kezdett meglógni a vendég csapat: újabb Ahmad-kosár után már a tízpontos különbséget közelítette (24-33). Időt is kért a hazai szakmai stáb, de kicsivel később már tíz fölött volt a különbség (26-37). Davis volt ekkor az Alba legaktívabb játékosa, legalábbis ami a pontszerzést illeti – 16 egységnél járt ekkor, csapata pedig 41-28-ra vezetett. A félidő hajrája viszont a hazaiaknak sikerült jobban: az Alba az utolsó három és fél percben csak egy duplát és egy büntetőt értékesített, így 37-44 állt az eredményjelzőn húsz perc után.

Két jó akcióval máris egykosárnyira csökkentette a különbséget a Kaposvár (41-44), de Ahmad gyorsan hozta a második félidei első Alba-találatokat. Tovább közelített azonban a Kaposvár, majd Révész lépett elő a csapat akkori legeredményesebb játékosává (10 pont), és fordított a KKK (47-46). Már egy kosáron túli különbséget is kiharcolt a házigazda, amikor Davis dobott egy hármast, majd egy közelije is ült, amivel visszavette a vezetést az Alba – de csak Révész találatáig (54-53). Vojvoda kettesére Miliszavljevics hármasa érkezett. Nagyon belelendült a házigazda, Morris Curry hármasával már nyolc volt közte (63-55). Most az Albának kellett kapaszkodnia, és részben sikerült is, de Miliszavljevics triplája zárta a harmadik negyedet, így 66-60-as hazai előnyről jöhetett az utolsó tízperces periódus.

Ron Curry egy hármassal faragott a hátrányukból, de ezt a kosarat öt hazai pont követte, így tovább nőtt a különbség. A Kaposvár lendülete némileg alábbhagyott, kimaradt támadások következtek, de az Alba sem találta az utat a gyűrűig, így nem változott a különbség (71-63). A negyed felét átlépve Vojvoda jegyzett egy duplát, de Morris Curry triplája ismét azt jelentette, hogy a tízhez közelít a különbség (76-67). Egy Alba-dupla érkezett még, mire elértek a csapatok a mérkőzés utolsó két percéhez, melyet a hazai együttes egy időkéréssel nyitott. A hajrában sorban érkeztek az Alba-pontok, fél perccel a vége előtt 76-74-re jött fel a vendég együttes, és Krnjajski is csak egy büntetőjét dobta be. Hearst büntette a hazai kihagyást egy triplával: 77-77! Morris Curry triplája kimaradt, ami így azt jelentette, hogy hosszabbítással folytatódik a meccs.

Egy támadó-lepattanót tett vissza Ahmad, hosszú idő után volt ismét az Albánál az előny, amely kis idő múlva már hat ponttal vezetett. A Kaposvár azonban Miliszavljevics és Morris Curry hármasaival visszahozta a reményt. Révész a vezetést is megszerezte a hazaiaknak, de erre az ellenfél Curryje válaszolt – 87-87 az első hosszabbítás után. A második öt percet gyors gólváltás nyitotta, Davis triplája azonban megindította az Alba-pontgyártást: 96-89-re lépett el a vendég együttes. Révész gyors négy pontja jelentette az utolsó szalmaszálat a hazaiaknak – a hazaiak játékosa 10/10-es kettes-mutatóval érte el ekkor a 20 pontot. Vojvoda büntetői találtak, Morris Curryé is, majd ismét Vojvoda állhatott a vonalra, és ezúttal sem hibázott. Utóbbi döntőnek bizonyult, innen már nem tudott visszajönni a Kaposvár: 100-97-re nyert az Alba

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!


Kaposvári KK – Alba Fehérvár 97-100 (21-23, 16-21, 29-16, 11-17, 10-10, 10-13)

Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Kapitány G., Tóth C., Török R. (Téczely T.)

KKK: M. S. Curry 24/15, Krnjajski 7, Rivers 12/3, Hendlein 11, Révész 20. Csere: Miliszavljevics 20/9, Bogdán 3/3, Baki -.

Alba: R. L. Curry 22/6, Vojvoda 15/3, Lukács N. 4, Davis 33/12, Ahmad 19. Csere: Hearst 5/3, Csorvási 2, Markovics -, Omenaka -, Turner -.

Címkék: alba fehérvár, kaposvári kk, kosárlabda, sport