Újabb nehéz találkozóra készült a Kaposvári KK szerdán az élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. Az éllovas Falco KC Szombathely együttesét bravúros módon sikerült legyőzni, de nagyon komoly feladatnak tűnt megismételni ezt a teljesítményt, főleg tartalékos kerettel.

Baki szerezte a találkozó első kosarát, de Shepard is gyorsan betalált - kezdi beszámolóját a BB1.hu. Felváltva dobták a pontokat a csapatok, alig-alig akadt rontott kísérlet. Révész és Baki jól játszott a hazaiaknál, a negyedik perc végére 14-7-re lépett meg a Kaposvár. Időt kért Braniszlav Dzunics. Baki újabb triplát dobott, tíz lett közte. Bogdán pedig már tizenkettőre növelte csapata előnyét. Lóránt törte meg a paksi gólcsendet, de Bogdán újabb kosaraival már 21 pontnál jártak a hazaiak. Curry és Rivers dobott fontos pontokat, a Kaposvár pedig fölényesen megnyerte a negyedet.

Eilingsfeld kosarával indult a második etap. de a duplára azonnal dobott egy triplát a Kaposvár. Miliszavljevics keze sült remekül. Lóránt egyedül vitte a hátán az ASE-t, büntetőből és a palánk alól is betalált. 74%-al dobott a Kaposvár, 33%-al a Paks. A mérkőzés képéről mindent elárult, hogy 36-21-es állásnál időt kért Nikola Lazics, mert kezdett feljönni a Dzunics-csapat. Shepard triplájával zárkóztak a hazaiak, benéztek tíz alá is, de Curry és Rivers kosaraival ismét megnyugtató volt a hazai előny. Capers dobott triplát, 41-31 volt a táblán, amikor a negyed hajrájára fordultak a csapatok. Rivers az egyik, Valerio-Vincent a másik oldalon hozta a pontokat. Shepard egy triplával vitte be tíz alá csapatát.

Révész és Shepard kosárváltásával indult a második félidő. Eilingsfeld négy pontra hozta fel a Paksot, Miliszavljevics és Curry is eladott egy labdát, Rivers pedig két dobást is elrontott, kritikus pillanatokat élt Nikola Lazics együttese. Rivers pontjai  mozdítottak a Kaposváron,  de Lóránt és Shepard kosaraival kettőre olvadt az előny. 50-48 és 51-48 volt az eredményjelzőn, Nikola Lazics a negyed vége előtt két perccel kért időt. Rivers duplájával folytatódott a mérkőzés. Óriási küzdelem volt a pályán, sok hibával, de a “harcból” a hazaiak jöttek ki jobban, 57-49-es állásnál időt is kért az ASE. Shepard és Capers dobott fontos kosarakat a negyed utolsó perceiben.

Rivers biztos kézzel értékesített egy ziccert, Paige dobta meg első kosarát, rögtön egy triplát. Curry is távolról szerzett kosarat, a Kaposvár nem akarta kiengedni a kezéből a vezetést. Lóránt talált be, de Curry sem hibázott, amikor két büntetőt is dobhatott. Miliszavljevics duplájával nyílt tovább az olló, a negyed derekán 67-59 volt a kaposváriak előnye. 68-58 volt a táblán, amikor Shepard és Eilngsfeld is betalált, nyílt lett a meccs a hajrára. A Kaposvár azonban nagyon együtt volt ezen az estén, nagyon akarták a győzelmet. Egy perccel a vége előtt azonban kettőre jött fel az ASE, Jackson dobott triplát, időt kértek a hazaiak. Révész dobott kosarat, ráadásul faultolták is közben. A Kaposvár megérdemelten nyert, pár napon belül a második hatalmas bravúrt szállították.


Kaposvári KK - Atomerőmű SE 79-75 (30-12, 15-26, 13-16, 21-21)
Bajnokság, 11. forduló, Kaposvár
Benczur T., Minár L., Csabai-Kaskötő B.

Kaposvári KK: Curry 15/9, Krnjajski 7/3,Baki 9/6, Rivers 18/6 ,Révész 10. Cserék: Bogdán 9, Puska -, Miliszavljevics 11/6.

Atomerőmű SE: Capers 10/6, Shepard 17/6, Valerio-Bodon 6/3, Eilingsfeld 16, Jackson 9/3. Cserék: Lóránt 12, Kovács Á. 3, Gulyás -, Kiss -, Paige 2.

A találkozó alábbi videónkban teljes terjedelmében visszanézhető:

Címkék: ASE, Paks, Kaposvári KK, győzelem, kosárlabda, sport