Nehéz mérkőzés elé nézett a KVK szombat délután, a somogyi együttes ugyanis az európai kupákban is érdekelt Tigra-ZF-Eger csapatát fogadta a Csik Ferenc Versenyuszodában. A csapatok ellentétes előjelekkel várták a találkozót, míg a hazaiak az éllovas Szolnoktól kaptak ki az előző fordulóban, addig a vendégek az utolsó előtti KSI-t gyűrték le. 

Az első gólt a több ex-kaposvárival felálló Heves megyeiek szerezték, Baksa Benedek büntetőből talált be. Erre egy percen belül még válaszolt a KVK Horváth Ákos révén, de ezután szűk öt percig képtelen volt gólt szerezni Surányi mester csapata, ellenben az egriek négyszer is beköszöntek. Végül Juhász-Szelei Norbert büntetőből szépített, de a hátralévő két percben Murisics és Szőke is gólt dobott vendégoldalról, így egy negyed után 6-2-re vezettek a vendégek.

A második felvonásban a kaposváriak kezdtek erősebben, kétgólosra csökkentették a hátrányukat. A játékrész felénél a csapat legtapasztaltabb játékosa, Vindisch Ferenc kipontozódott, ami érezhetően megfogta a jól játszó hazaiakat. A nagyszünetre visszaállította a négygólos különbséget az Eger, így 5-9-es állásnál fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben hasonló volt a szereposztás, mint az elsőben: Török és Baksa egy-egy góljára Juhász-Szelei válaszolt, így ötgólos, 11-6-os egri vezetéssel fordulhattak rá a hajrára a csapatok.

Az utolsó játékrészben már tudni lehetett, hogy a Heves megyeiek elviszik a pontokat Kaposvárról, ennek ellenére Surányi mester tanítványai mindent beleadtak a továbbra is eredményesebben játszó vendégek ellen. A végére a különbség már nem változott, az Eger 15-10-re nyert a somogyi megyeszékhelyen.

Ezzel az vereséggel a KVK visszacsúszott a tabella tizedik helyére, Csiszár Boldizsárék ráadásul egy újabb nagyon nehéz mérkőzés elé néznek, január harmincadikán ugyanis a tabellán jelenleg második OSC Újbuda látogat majd Kaposvárra.

Címkék: eger, vízilabda, kaposvári vk, sport