A vendégek keretéből ezúttal a sérült Camille Aoustin és a sérülés után gyógyuló horvát Andrea Kobetic hiányzott. A hazai csapatban Ibolya Bucur néven ott volt Szűcs Gabriella, aki 2004 és 2009 között 96 mérkőzésen 144 gólt lőtt a magyar válogatottban, ám 2008 óta Romániában él, megkapta az állampolgárságot, és 2015 óta több mint húsz meccsen pályára lépett új hazája válogatottjában is.

A koronavírus-járvány ellenére nézők előtt rendezett meccs kilencedik percében máris időt kért a Dunarea Braila, mert a Siófok kevesebbet hibázott és 4-2-re ellépett. Ezt követően egyre többet rontottak a siófokiak, csaknem tíz percig nem találtak a hálóba, ezt kihasználva a házigazda visszavette a vezetést (8-5).

Az alacsony iramú és színvonalú találkozó folytatásában felváltva estek a gólok, a románok jól felkészültek ellenfelük játékából, hatékonyan védekeztek, és a szünetben 14-11-re vezettek.

A második félidőt jól kezdték a vendégek, öt perc alatt egyenlítettek, de a lendületük ismét hamar megtört, sokasodtak a hibák, és a Dunarea Braila megint ellépett (20-17). A Siófok hullámvölgye ezúttal hamar véget ért, a 47. perctől kettesével szerezte góljait, így a 11. perc után visszavette a vezetést.

Az izgalmas utolsó perc kétgólos vendégvezetésről indult, és ezt a különbséget sikerült megőriznie a második számú európai kupasorozatban címvédő Siófoknak.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak fehérorosz légiósa, Marija Kanaval volt hét góllal. A vendégeknél a francia Tamara Horacek 13 lövésből hatszor, honfitársa, Gnonsiane Niombla kilencből ötször talált be.

A két győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok február 7-én játssza következő mérkőzését az Európa-liga csoportkörében, amikor a Dunarea Brailát fogadja.

Címkék: Európa-liga, SKC, Siófok, sport