A koronavírus-járvány miatt korábban elmaradt összecsapást pótoltak a mérkőző felek Oroszlányban. A vendégeknél sem a térdproblémával küzdő Hock Gergő, sem pedig a kiújult sérülésével bajlódó Hendlein Roland nem állhatott Nikola Lazics vezetőedző rendelkezésére. A hazaiaknál a sérült Haynes nem tudott pályára lépni és az Oroszlányba visszaigazoló Eric Washington sem volt még ott társaival.

Abell 2+1-es akciójával indult a meccs, a túloldalon pedig Jukic harciassága ért hat pontot. Mindez csak szépségtapasz volt, mert Abell triplái ellen nem volt orvosság. A védekezéssel továbbra sem lehettek elégedettek a somogyiak, akik csak elvétve tudtak kapott pontok nélkül újra támadni.A negyed hajrában aztán és Rivers és Krnjajszki találataival sikerült fordítani. Krasovec időkérése után Abell egymaga visszahozta csapatát, az amerikai vezérletével pedig állva hagyta ellenfelét az OSE.

A 11. percben Krnjajszki maradt lenn egy ütközést követően, s mivel vérzett le kellett cserélni. A fiatalszabály miatt Puska Bence kapott lehetőséget a kaposváriaknál, aki be is mutatkozott egy közeli kosárral. Próbálta tartani a lépést ellenfelével a somogyi együttes, amely ezúttal számíthatott Jukic pontjaira. A félidő vége előtt Krnjajszki is visszatért, akinek felszakad állát négy öltéssel összevarrták. Közben M. Curry büntetővel egyenlített 33–33-ra, a játékrész végén egy ponttal tartottak előrébb a hazaiak.

Rivers nyitott két triplával, hamar jött is az oroszlányi időkérés. Ritmust is váltottak a hazaiak és Bíró, valamint Anderson hármasaival 8–0-ás rohanással fordítottak. Az amerikaiak gyorsaságát csak nehezen ellensúlyozták a kaposváriak, így újra csak futniuk kellett az eredmény után. Annál is inkább, mert Abell újabb két triplával tette biztossá az OSE vezetését.

A záró szakaszt hét pont hátránnyal kezdték a somogyiak, s mivel sorra maradtak ki a helyzetek, így nem sikerült faragni a különbségen. Lazics edző időkérése után Miliszavljevics első pontjait szerezte, majd Jukic rogyott össze egy támadólepattanó után. A térdét fájlaló centert le kellett támogatni a pályáról. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.


OSE Lions–Kaposvári KK 79–65 (25–22, 13–15, 26–20, 15–8)

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Tözsér D., Balogh Gy., Sörlei A.

OSE-Lions: Anderson (11/3), Abell (29/15), Bíró (13/3), Kucsora (-), Morgan (8). Csere: Mucza (2), Bailey (6), Illés (7/3), Garamvölgyi (3/3). Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. Szakmai igazgató: Fodor Péter.

Kaposvári KK: M. Curry (17), Krnjajszki (10/6), Miliszavljevics (4), Rivers (11/9), Jukic (14). Csere: Révész (4), Puska (2), Bogdán (3/3). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása. 2. perc: 8–4. 7. p.: 15–18. 12. p.: 29–22. 17. p.: 33–33. 22. p.: 38–40. 27. p.: 54–57. 32. p.: 66–57. 37. p.: 75–61. Jók: Abell (a mezőny legjobbja), Anderson, Bíró, illetve Jukic, M. Curry.

Címkék: oroszlány, kaposvári kk, kosárlabda, sport