A Kaposvár szerezte a találkozó első kosarát, de Szeged gyorsan átvette a vezetést - írja a bb1.hu. Kerpel-Fronius Gáspár és Govens triplája nagyon ült, a Kaposvárt Hendlein vitte a “vállán”. Dzseletovics is nagyon jól játszott a hazaiknál, hibátlanul dobott, Govens újabb triplája pedig már tízpontos hazai előnyt jelentett. Curry és Rivers pillanati következtek, két tripla is szottyant a szegedi gyűrűben. Szrecsko Szekulovics időt kért. Krnjajski és Miliszavljevics kosara tovább zárkóztatta a kaposváriakat, elolvadt a Szeged előnye. Tűzijáték volt a pályán, potyogtak a kosarak. Brown és Govens tripláival robbantott az SZTE. 29-22.

A Kaposvár bátran kosarazott, de a mérkőzést a Szeged irányította. Sok hibával játszottak Keller Ivánék, de előnyüket biztosan őrizték. Jó százalékkal dobott mindkét csapat. A hazaiak többször megpróbáltak “meglógni”, de a Kaposvárnak azonnal volt válasza, Miliszavljevics jól büntetőzött. Kelle Iván kapta el a fonalat, dupla és tripla egymás után, a negyed derekán Govens tette ismét közé a tízet, 40-29 volt a táblán. Nikola Lazics időt kért. Brown és Kerpel-Fronius Gáspár nyitotta tovább az ollót. 55-39.

Rivers duplájával kezdődött a második negyed, de a Szeged gyorsan a kezébe vette az irányítást. Húsz környékére növelte előnyét, és azt biztosan őrizte is. Govens és Dzseletovics ponterősen játszott, jó százalékkal dobtak. A másik oldalon Miliszavljevics és Jukic tartotta a lépést, de a játék képén ők sem tudtak változtatni. A negyed végére összeszedte magát a Kaposvár, mindent megmozgatta, hogy benézzenek tíz alá, Rivers is jól játszott ekkor. Dzseletovics és Brown rázta meg magát, így magabiztos előnnyel fordulhatott a végjátékra Szeged. 71-52.

Az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek. A Szeged ekkor is nagyon magabiztosan játszott, arra sem adott esélyt a Kaposvárnak, hogy izgalmassá tegye a találkozót. Szrecsko Szekulovics együttese két vereség után győzött ismét, a sikere egy percig sem forgott veszélyben.


Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 96-75 (29-22, 26-17, 16-13, 25-23)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Benczur T., Praksch P., Pozsonyi L.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 9/3, Govens 19/15, Brown 21/3, Dzseletovics 22/3, Dickey 6. Cserék: Polányi -, Balogh -, Kerpel-Fronius B. -, Mayer 2, Keller I. 12/6, Olasz 5.

Kaposvári KK: Curry 13/3, Krnjajski 8, Rivers 13/3, Hendlein 4/3, Jukic 16. Cserék: Miliszavljevics 14/12, Bogdán 2, Baki 2, Révész 3.

Címkék: szeged, kaposvári kk, kosárlabda, sport