A héten irányítóját vesztő Sopron KC két elbukott találkozó után érkezett a szintén két elszenvedett vereséget követően javítani igyekvő Kaposvári KK otthonába - írja a bb1.hu

Az első negyed első öt percében gyakorlatilag felváltva estek a kosarak, négy és fél perc után 7-6-ot mutatott az eredményjelző, majd Rivers zsákolása után lett három pont közte. Hendlein triplájával kezdte leszakítani ellenfelét a KKK (14-7), amire Borisov még válaszolni tudott, ezt követően azonban „bedeszkázták” a kaposvári gyűrűt: a negyed utolsó három percében csak a hazai együttes szerzett pontot, így 20-9-es előnyre tett szert.

Nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a Sopron, 26-11-nél már tizenöttel vezetett a Kaposvár. Sőt, egy sikeres soproni támadásra ismét több kosárral válaszolt a házigazda, amely Rivers triplájával már a húszpontos fórt is elérte alig negyed óra játék után. Percekig tartotta a különbséget a Kaposvár, s amikor úgy tűnt, némileg közelebb kerülhet a Sopron, Curry is dobott egy hármast (41-21). A félidő utolsó két percében viszont csak a vendégek találtak a gyűrűbe, így 41-26-ra „zárkóztak”.

Pont nélkül telt el a második félidő első perce, majd Curry tett helyre egy triplát és egy duplát – rögtön visszaállt a húszpontos különbség. Jogéla is távolról talált be, majd Thompson és Borisov következett, hogy Curry egy újabb hármassal törje meg a soproni lendületet (49-32). Nem sikerült: újabb nyolc soproni pont érkezett, amivel ismét látótávolságon belülre kerültek a vendégek. A tíz pont körüli differencia viszont állandósulni látszott: a Kaposvár nem tudott ennél jobban ellépni, de a Sopronnak sem sikerült tovább faragnia hátrányát. A negyed utolsó két percében viszont ismét fokozatot váltott az SKC: 59-50 után Thompson egy triplát, Jogéla pedig egy duplát szerzett egy perc alatt, így 59-55-ről kezdődhetett az utolsó tíz perc.

Hendlein rontott triplát, Borisov kettőt bedobott – azonnal fordított a Sopron (59-61). Már a Kaposvárnak kellett támadnia az egyenlítésért, ami kétszer sikerült is, de Borisov újabb trojkája már háromra növelte a vendégek előnyét. Nem sokkal később már Rivers középtávolijával vette vissza a vezetést a Kaposvár, amit soproni időkérés követett. Halász csak egy büntetőt dobott be, Thompson viszont kettest értékesített (69-71). Jogéla lendült bele, néggyel hagyta le a Kaposvárt a Sopron (74-78). Hendlein triplája adta vissza a kaposváriaknak a reményt (78-80), főleg, hogy azt rontott soproni támadás követte. Miliszavljevics is triplát dobott (81-80), mikor kicsivel több mint másfél perc volt vissza, a következő hatvan másodperc viszont csak rontott támadásokat hozott. Krnjajskit faultolták, de ismét csak egy büntetőt dobott be – 82-80-nál maradt még néhány másodperce a Sopronnak. Jogéla viszont nem talált be, 82-80 a vége.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!


Kaposvári KK – Sopron KC 82-80 (20-9, 21-17, 18-29, 23-25)

Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Cziffra Cs., Minár L., Fodor A. (Téczely T.)

KKK: Curry 20/9, Krnjajski 6, Rivers 23/6, Hendlein 16/6, Jukic -. Csere: Miliszavljevics 9/6, Révész 8, Baki -, Bogdán -.

SKC: Thompson 24/3, Fazekas 4, Takács N. -, Jogéla 15/3, Padgett 11. Csere: Borisov 20/9, Halász 6/3.

Címkék: kaposvári kk, sopron, kosárlabda, sport