Hétfő délután újra benépesült a Rákóczi-stadion. A karácsonyi szünetet követően visszatérték a játékosok, illetve a szakmai stáb tagjai, akik előbb a kötelező COVID szűrésen estek át, hiszen csak negatív tesztekkel kezdődhetnek el a tréningek.

Bízunk benne, hogy ebben az esztendőben már nem befolyásolja az éltünket a pandémia – fogalmazott Takács Róbert, a Rákóczi technikai vezetője. – Az elmúlt év utolsó negyedében a COVID-19 igencsak meghatározta a csapatunk szereplését, de a körülményekhez képest sikerrel vettük az akadályokat.

A zöld-fehérek a hónap végén már bajnoki mérkőzést vívnak Kazincbarcikán.

Az első hetet az új játékosok beépítésére, a taktikai elemek begyakorlására, illetve az alap állóképesség fejlesztésére fordítjuk. A következő időszakban napi két edzés szerepel a programban, de az idő rövidsége miatt inkább a versenyidőszaknak megfelelő tréningekkel. Utána pedig beállunk a bajnoki ritmusra. Ami könnyebbséget jelent, hogy a Magyar Kupa következő fordulóját februárra halasztották, hiszen az egy érdekes helyzetet szült volna, hogy szerdán Tállyán, vasárnap pedig Kazincbarcikán kell pályára lépnünk - nyilatkozta a csapat vezetőedzője, Várhidi Péter.

A felkészülés első napján Baranyai Sándor, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője a jövőbeli terveket is vázolta.

Nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen azt szeretnénk, hogy Kaposváron egy legyen a futball. Ez alatt azt értem, hogy még szorosabbra akarjuk fűzni a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és a felnőtt csapat viszonyát. Ennek okán tervbe vettük azt, hogy újra legyen egy fiókcsapata a Rákóczinak, amelyben az akadémiáról kikerülő játékosok kapnának lehetőséget. Bízunk benne, hogy a nézők hamarosan visszatérhetnek a stadionba, s színvonalas, szórakoztató játékkal tudjuk majd őket kicsalogatni a mérkőzésekre. Emiatt több labdarúgók is igazolunk majd az előttünk álló időszakban - tette hozzá Baranyai Sándor.

Közben az első érkezőt is bejelentették a cukorgyári gödörben. Dvorschák Gábor az Újpest együttesében nevelkedett, s a lila-fehér gárdában mutatkozott be a magyar élvonalban, ahol eddig 38 mérkőzésen négy gólt szerzett. 2009-ben fél évig Kecskeméten szerepelt kölcsönben, majd a 2012/2013-as szezont a német negyedosztályú Carl Zeiss Jena együttesében töltötte, ahol 25 bajnokin két gólt jegyzett. 2014 februárjában tért vissza Magyarországra, a Szombathelyi Haladáshoz. Ezt követően Mezőkövesdre, Nyíregyházára, Soroksárra, majd Győrbe igazolt. 

Több labdarúgó is távozott a téli szünetben a Rákóczitól. Tratnyek Dániel, Godzsajev-Telmán Rabil Ogli, Bonnyai Márk, Laky László és Borbély Ákos a szakmai stáb döntése értelmében máshol folytatja pályafutását. A kölcsönben lévő labdarúgókat, Szabó Bálintot, Varjas Lászlót, Varjas Zoltán és Földi Botondot pedig visszarendelte az anyaegyesületük.

A járványügyi helyzet miatt a csapat nem utazik edzőtáborba, s négy felkészülési mérkőzést vív majd. Ezek közül kettőt hazai környezetben.

A tervezett program:

2021. január 13. Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc SE
2021. január 16. Dorogi FC–Kaposvári Rákóczi FC
2021. január 20. Vasas FC–Kaposvári Rákóczi FC
2021. január 23. Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC II.

Címkék: labdarúgás, felkészülés, rákóczi, sport