Rutinos, több élvonalbeli csapatnál is tevékenykedő szakembert szerződtetett a távozó Fekete Ádám helyére a Kaposvári KK - írja a Delfinek.hu. Az érkező Nikola Lazics legutóbb az NB I./B csoportos HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatának edzője volt. A szakember  pályafutása Szerbiában kezdődött, 2004-ben pedig a Vojvodina vezetőedzőjeként bronzérmet szerzett a csapattal az élvonalban.

Nikola Lazics komoly tapasztalattal bír a magyarországi férfikosárlabda terén. A 58 esztendős edző légiós játékosként a zalaegerszegieket erősítette. Ott lett edző is és 2019 novemberéig mindvégig a magyar bajnokság A csoportjában tevékenykedett. A leghosszabb ideig a ZTE kispadján ült, de a nagy rivális Falco KC Szombathely alakulatával érte el legnagyobb sikereit.

Nikola Lazics (Fotó: BB1.hu)
Nikola Lazics (Fotó: BB1.hu)

A sárga-feketékkel 2009-ben a bajnoki elődöntőben csatázhatott, 2010-ben pedig a Magyar Kupa döntőjéig vezette a vasi gárdát. A szombathelyi évek után dolgozott a Naturtex-SZTE Szedeák, majd a Jászberényi KSE vezetőedzőjeként is. Előbbieket előbb a rájátszásba vezette, majd a 2016/2017-es szezonban egészen a Magyar Kupa bronzérméig meneteltek a Tisza-partiakkal. Utóbbiakkal szintén a klub fennállásának legjobb helyezéseként 2018-ban az ötödik helyen végzett a magyar élvonalban. Nikola Lazics kedden megérkezett a somogyi megyeszékhelyre, ahol a felek megegyeztek a közös munkáról, amely egyelőre a bajnoki szezon végéig szól.

 

A Kaposvári KK legközelebb szerdán lép pályára az OSE-Lions otthonában. A találkozót szerdán 18 órakor rendezik Oroszlányban, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban. Lazics ekkor még nem ül kispadra, helyette a Szőke Balázs, Filipovics Gordan edzőkettős meccsel majd, ők is készítették fel a somogyi gárdát a találkozóra.

Címkék: Fekete Ádám, Nikola Lazics, vezetőedző, Kaposvári KK, kosárlabda, sport