A tornarendező 1.MCM-Diamant Kaposvár 3-0-ra legyőzte a cseh TJ Ostrava csapatát, ezzel negyeddöntőbe jutott a női röplabda Challenge Kupában. A kaposvári női együttes története során másodszor indult el a nemzetközi kupaporondon: a harmadik számú sorozatban kiemeltként csak a nyolcaddöntőben kellett bekapcsolódnia.

Sasa Nedeljkovic tanítványai hazai pályán szerepelhetnek a buborékos rendszerű, négycsapatos tornán, ahol a cseh Ostrava ellen tavalyi két, selejtezős vereségük után első győzelmükre készültek a nemzetközi mezőnyben. Riválisuk a cseh élvonal harmadik helyezettjeként érkezett Magyarországra.

A somogyiak az első szettet szerb légiósaik, Sara Klisura és Adela Helic vezérletével, stabilabb nyitásfogadásuknak és jobb támadási hatékonyságuknak köszönhetően könnyedén hozták, és a második játszmára sem változott a mérkőzés képe: a Kaposvár továbbra is ponterősen, kevés hibával röplabdázott, így kevesebb mint egy óra után már kétszettes előnyben volt.

A harmadik felvonás hozta a legkiegyenlítettebb küzdelmet, a csehek mindent megtettek azért, hogy mérkőzésben maradjanak: 20-19-nél is csak egy pont volt a somogyiak előnye, a Kaposvár azonban a következő hat labdamenetből ötöt megnyerve továbbjutott.

null

Király-Tálas Zsuzsannáék csütörtökön a szlovák VP UKF Nitra csapatával találkoznak immár az elődöntőbe kerülésért.


Női Challenge Kupa-nyolcaddöntő:

1. MCM-Diamant Kaposvár – TJ Ostrava (cseh) 3:0 (19, 18, 20)

Kaposvár. V: Mateizer (román), Jovanovics (szerb).

DIAMANT: Király-Tálas 2, Szűcs K. 8, Kump 2, Helics 17, Klisura 18, Djurics 9. Csere: Szpin (liberó), Bodovics 2, Szedmák 2. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

OSTRAVA: Pospisilová 6, Hrdlicková 10, Necasová 3, Zarnovická 5, Strbová 12, Zemanová 3. Csere: Chevalierová (liberó), Bauerová, Jedlicková 1. Vezetőedző: Zdenek Pommer.

Címkék: ostrava, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport