A kaposvári nevelésű Juhos Levente nélkül készülődött a találkozóra a Szolnoki Olajbányász együttese, amely eddigi három összecsapásából kettőt megnyert - kezdi meccsösszefoglalóját a delfinek.hu. A túloldalon Baki Gergely és Bogdán Benedek a szükséges vizsgálatokat követően megkapta a sportorvosi engedélyét, így leülhetett a somogyiak kispadjára. Más kérdés, hogy természetesen egyikük sincs száz százalékos fizikai állapotban.

Warner triplájával indult a Szolnok, a vendégek pedig több, mint három percig nem tudtak a gyűrűbe találni. Curry-nek is csak büntetőből sikerült ez. Alig öt perc elteltével már kerek tíz pont volt a különbség, sőt 18–3-nál már időt is kért Fekete Ádám. Nem volt esély a közelebb kerülésre, mert a vendégek mind a hat mezőnydobásukat elrontották. Pongó két triplája biztosította az Olaj előnyét, a negyed pedig 30–12-re nyerte az alföldi gárda a rengeteget hibázó kaposváriak ellen. Mindkét palánk alatt uralták a területet a Cakarun vezette szolnokiak, ráadásul a somogyiak centere Jukic már három faultnál járt. Továbbra sem ment a pontszerzés a vendégeknek, egészen Rivers nagy zsákolásáig. Taiwo teljesen feleslegesen vétett hibát az esetnél, így a kaposvári bedobó még egy büntetőt is értékesíthetett. Rudner hibátlanul értékesítette helyzeteit, ezzel a 40 ponton is túllendült az Olajbányász. A nagyszünet előtt Gasper Potocnik kapott egymás után két technikait reklamálásért, így kiállíttatta magát és el kellett hagynia a küzdőteret.

A nagyszünet után Cakarun lendítette tovább a hazaiakat. Amíg az alföldiek nyolc triplánál jártak, addig a kaposváriak mind a nyolc triplájukat elhibázták. Miliszavljevics törte meg a rendkívül rossz sorozatot, és egy zónavédekezéssel javult a kaposváriak helyzete is. Curry büntetőivel átmenetileg húszon belülre kerültek a vendégek, de a frissebbé váló Szolnok visszaállította a nagyobb különbséget. A folytatásban már csak a különbség mértéke volt kérdésés, a sokkal jobb dobószázalékkal kosárlabdázó Olajbányász fölényes sikerét nem fenyegette veszély.

Szolnoki Olajbányász - Kaposvári KK 100 - 69 (20–12, 16–15, 25–18, 29–24)

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch P., Nagy V., Balogh Gy.

Szolnoki Olajbányász: Warner (10/3), Kovács P. (6), Pallai (2), Cakarun (6), Szubotics (14/6). Csere: Taiwo (6), Rudner (15/15), Badzim (22/15), Zsíros (7/3), Pongó Máté (12/12), Frank Á. (-). Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Kaposvári KK: M. Curry (15), Krnjajszki (3), Rivers (17/6), Hendlein (11), Jukic (7). Csere: Révész (2), Miliszavljevics (14/6), Hock (-), Bogdán (-), Baki (-), Paár (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–0, 7. perc: 20–7, 12. perc: 30–12, 17. perc: 43–19, 22. perc: 51–29, 27. perc: 61–41, 32. perc: 75–50, 37. perc: 89–62. Kipontozódott: Jukic (a 36. percben). Kiállítva: Gasper Potocnik (a 20. percben, két technikaival.). Jók: Cakarun, Warner, Szubotics, Pongó Máté, Rudner, Badzim, illetve nem akadt kiemelkedő teljesítmény.

Címkék: Olajbányász, Szolnok, KKK, kosárlabda, Kaposvár, sport