Hat nap leforgása alatt a harmadik mérkőzés vár az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesére a női röplabda Extraligában. Múlt szombaton kezdődött a somogyi lányok erőltetett menete, amikor is a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttesével mérkőztek meg Balatonfüreden, majd másnap este a sereghajtó DVTK érkezett a Kaposvár Arénába.

Összességében mindkét találkozóról elmondható, hogy a Diamant játékosai jó teljesítményt nyújtva nyertek mind a két alkalommal 3–0-ra. A borsodiak ellen Szedmák Réka és Kump Alíz is a kezdődben kapott helyet, az ütő tizenöt, míg a fiatal center kilenc pontig jutott. A balatoniak ellen Szűcs Kinga tett ki magáért, hiszen a válogatott játékos tizennyolc egységgel segítette együttesét.

Ezúttal Budaörsre utaznak a kaposváriak, és az MTK gárdájával csapnak össze. A budapestiek egy győzelemmel és négy vereséggel a tabella hetedik helyén állnak, de a koronavírus-járvány okozta megbetegedések miatt több mint egy hónapot ki kellett hagyniuk. A szabadkai Sasa Nedelejkovic vezetőedző tanítványai jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban, mindössze két ponttal lemaradva a Nyíregyháza előtt. A két együttes más-más célokért küzd, de nagy hiba lenne, ha leírnák az MTK-t, hiszen Leiszt Máté csapata felszabadultan, teher nélkül léphet pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvár ellen. 

A somogyi lányok csütörtökön 17 órakor lépnek pályára az MTK otthonában.

Címkék: MTK, extraliga, női röplabda, diamant, sport