Koronavírus-fertőzések miatt mindössze öt, a felnőtt kerethez tartozó játékossal és a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U-19-es növendékeivel tudott kiállni a Rákóczi a Soroksár elleni NB II-es bajnokira. A kispadról pedig Várhidi Péter vezetőedző is hiányzott.

Lovrencsics Balázs találatával már a második percben hátrányba került a megfiatalított zöldmezes együttes, amely a bekapott gól után sem esett össze, igaz a labdaszerzés is komoly problémákat okozott számukra.

A 20. percben némileg váratlanul büntetőhöz jutott a Soroksár. Sólyom buktatta feleslegesen Gárdost, Derdák játékvezető pedig a büntető-pontra mutatott. A labda mögé Lovrencsics Balázs állt, aki könnyedén lőtt Laky hálójába. A folytatásban is mezőfölényben játszottak a vendégek, helyzetekben ez azonban nem mutatkozott meg.

A második játékrész elején valamelyest kibújt a szorításból a Rákóczi, egyre többször jutottak el a soroksári kapuig, az utolsó passzokba azonban rendre hiba csúszott.

A 78. percben Fridrich tette bele a fejét egy vendég beadásba, ebből született meg a fehérmezesek harmadik találata. Majd a 86. percben Lovrencsics alakította ki a 4-0-ás végeredményt egy fejest követően.

A megtizedelt Rákóczi nem tudta végül felvenni a versenyt a rutinosabb Soroksárral és kérdés, hogy így mire mennek a zöldmezesek vasárnap a Dorog otthonában.

Nézzék meg összefoglalónkat a mérkőzésről!


Kaposvári Rákóczi FC–Soroksár SC 0–4 (0–2)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Derdák (Király, Becséri).

Kaposvári Rákóczi FC: Laky (Képíró, 91. p.) – Borbély Á., Tratnyek, Nagy T., Varjas Z., Fridrich – Orsós T. (Rituper, 79. p.), Balogh A., Andric, Sólyom – Dömötör (Ladányi, 83. p.). Megbízott edző: Kostroják Zsolt.

Soroksár SC: Varga Á. – Gárdos (Bene, 65. p.), Takács Zs. (Lipcsei K., 82. p.), Valencsik, Pászka – Huszák (Kópis, 82. p.), Hudák – Tóth D., Csernik (Orosz, 65. p.), Szerető – Lovrencsics B. (József D., 88. p.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerzők: Lovrencsics B. (2., 22. és a 85. p.), Fridrich (78. p. – öngól).

Sárga lap: Andric (23. p.), illetve Huszák (64. p.).

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári Rákóczi - Soroksár

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Címkék: soroksár, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport