Hendlein Roland is tagja lett a magyar férfi kosárlabda-válogatott Eb-selejtezőre utazó keretének - írja a delfinek.hu. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapata a hétfői napon kelt útra Ljubljanába, ahol a nemzeti együttes előbb Ausztriával, majd a házigazda Szlovéniával mérkőzik meg. A mérkőzéseket az NBA idényében már megismert „buborékban” játsszák majd a csapatok.

Hendlein Roland ezzel kilenc év után lett újra tagja a válogatottunknak. A Kaposvári KK kapitányának sűrű programja lesz, hiszen a hosszú karantént követően azonnal csatlakozott a válogatotthoz a kecskeméti felkészülési időszakban, majd a szlovéniai selejtezőket követően a tervek szerint december 1-jén tér haza Magyarországra. Mindössze két napra rá pedig Szolnokon lesz fellépése immár a magyar bajnoki küzdelmekben.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hunbasket (@hunbasket_mkosz) által megosztott bejegyzés

Nemzeti együttesünk október 28-án, szombaton Ausztria ellen kezdi meg szereplését. A keret 15 játékosára a keddi napon újabb tesztelések várnak immár Ljubljanában, ennek eredményeitől is függ a végleges 12 fős meccskeret.

A csapatban egyébként ott van a szintén kaposvári származású Benke Szilárd és Filipovity Márkó is.

A magyar válogatott utazó kerete: Benke Szilárd, Eilingsfeld János, Ferencz Csaba, Filipovity Márkó, Darrin Govens, Hendlein Roland, Keller Ákos, Perl Zoltán, Pongó Máté, Ruják András, Szabó Zsolt, Tóth Norbert, Váradi Benedek, Pallai Tamás, Lukács Norbert.

Címkék: hendlein roland, kaposvári kk, válogatott, sport