A női Extraliga szombati rangadóján a vírus miatt megtizedelt Nyíregyháza meglepetésre magabiztos, három játszmás győzelmet aratott Kaposváron - írja a hunvolley.hu.

Sasa Nedeljkovics, a Diamant vezetőedzője így összegzett: "Nagyon sokat kivett a Békéscsaba elleni mérkőzés, nem sikerült energiailag felépülni. Az ellenfél egyszerű játékára megint újra nem volt konkrét válaszunk. Tovább kell dolgozni, hogy megfelelően fel tudjunk készülni az előttünk álló nehéz sorozatra, ami vár ránk. Gondolok elsősorban az európai kupameccsekre, ahol nagy lehetőség előtt állunk, de bajnokságban is sok fontos mérkőzést fogunk játszani az elkövetkezendő időszakban."

A hazaiaknál Szara Kliszura és Adela Helics sorra szerezte a tiszta pontokat, a másik oldalon Ralica Vaszileva és Nikola Radosová tartotta a tempót a két szerb „bombázóval”, majd a védekezésben is feljebb kapcsolt a Nyíregyháza, amely számtalanszor blokkolt pontot érően. A nyíregyháziak 18:22 után két ászt is benyeltek, és nyitást hibáztak, de maradt erő a befejezésre, így az első szettet ellopták (22:25).

A második játszmát jobban kezdték a somogyiak, de Lacombe Zsófiáék nagyon koncentráltan röplabdáztak. Vaszileva és Radosová továbbra is ponterős volt, folyamatosan megtalálták a blokk szélét. Egy-egy rossz nyitás becsúszott ugyan, de mezőnyjátékban szinte nem hibáztak Tóth Fruzsináék (15:25).

A kaposváriak önbizalma egyre jobban elment, tanácstalanul figyelték az eseményeket. A Fatum gyorsan játszott, Genesis Francesco jól osztogatta a labdákat, a nyíregyházi sánc átjátszhatatlan volt, a csapat a második játszma után megállíthatatlanul robogott a 3:0-s győzelem felé és nem változott a játék képe sem. A záró pont stílszerűen egy Pintér-blokk volt (18:25).

1. MCM-Diamant Kaposvár -Fatum Nyíregyháza 0:3 (–22, –15, –18)
Kaposvár. V: Adler, Tillmann.

DIAMANT: Djurics 6, Király-Tálas, Matics 1, Bodovics 4, Helics 13, Klisura 11. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Szűcs K. 2, Kump 1, Szedmák 2, Kalmár. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

FATUM: Varga E. 7, Francesco 4, Radosová 19, Pintér 9, Lacombe 6, Vaszileva 19. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Címkék: Fatum, Extraliga, Nyíregyháza, Diamant, sport