Komoly rangadót láthattak a nézők péntek este a Kaposvár Arénában, ahol a női röplabda Extraligában a házigazda 1.MCM-Diamant a Vasast fogadta.

A mérkőzésre nem sikerült megfelelően ráhangolódniuk a hazaiaknak, így a Vasas az első szettben komoly előnyre tett szert. Az első játszmában a piros-kékek irányították a játékot és a szlovák Maria Zernovic vezérletével simán szerezték meg a vezetést.

A második szettre alaposan feljavult a kaposváriak játéka, sokkal jobban szerváltak, mint korábban, a Vasas játékosai pedig a nyitásfogadások mellett a támadásoknál is sokat bizonytalankodtak, így egyenlítettek a hazaiak.

A harmadik etap hozta az addigi legszorosabb csatát, hosszú labdamenetekkel tarkított, élvezetes rangadót vívtak a csapatok. Az egyik oldalon a szerb Tatjana Matic, a másikon Zernovic mellett az egyaránt horvát Sanja Gamma és Ema Strunjak teljesített kiemelkedően, a szett végi adok-kapokban a hazaiaknak kettő, a vendégeknek három labdája is volt a részsikerhez, amit végül a Vasas szerzett meg.

A negyedik felvonás rendkívül hullámzó volt, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett sorozatban négy-öt pontot is egymás után. Zernovic és a szerb Adela Helic ütőpárbaját hozta a játékrész, aminek a végén ezúttal is a fővárosiak örülhettek, akik így három ponttal távoztak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Helic volt 22 ponttal, a Vasasból Zernovic húszig jutott.

1. MCM-Diamant Kaposvár - Vasas Óbuda 1-3 (-13, 16, -27, -23)

Alább visszanézhető a teljes mérkőzés:

1.MCM-Diamant Kaposvár - Vasas Óbuda

null

Címkék: Vasas, női röplabda, Diamant, Kaposvár, sport