A 60 kilogrammos Naji Dávid ötödikként zárt a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny pénteki nyitónapján. A kaposvári versenyzőt - a viadal meglepetésemberét - három szenzációs győzelem után az elődöntőben megállította a vb-második, Európa-bajnok orosz Robert Msvidobadze.

A 19 éves magyar első Grand Slamjének bronzmeccsén a portugál Rodrigo Costa Lopesszel szállt szembe, akitől tavaly kikapott egy celjei viadalon. Az eddig jobbára csak korosztályos Európa Kupákon vitézkedő Naji nem tudott revánsot venni ifjúsági Európa-bajnok ellenfelén, aki végig irányította a küzdelmet, és két perccel a vége előtt egy kaszáló csípődobásra ippont kapott, véget vetve a meccsnek.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Naji Dávid elsőként a kiugró eredmény mögött rejlő munkáról beszélt az MTI-nek.

"Nagyon sokat edzek, remek partnereim vannak. Fejben viszont a versenyeken általában szétcsúszok, mert ott nem tudom megmutatni, hogy mire vagyok képes. A csalódások ellenére többen mondták, hogy kicsit bírjam még, mert egyszer ki fog jönni az, amit az edzéseken mutatok. Persze sosem gondoltam volna, hogy ez pont itt történik meg" - fejtette ki boldogan.

A kaposvári versenyző elmesélte, a harmadik mérkőzése volt a legfárasztóbb, mert ott már az ereje végén járt.

"Azt hittem a kazah ellen, hogy összeesek, alig bírtam felállni, szúrt az oldalam, és ha jön a hosszabbítás, akkor meg is ver az ellenfelem. Hét másodpercnél beüvöltötték, hogy kockáztassak még egy utolsót, tegyek bele mindent, és sikerült" - idézte fel a történéseket.

Pánczél Gábor férfi szövetségi kapitány - aki edzőként segítette Najit a Grand Slamen - elégedetten értékelte a látottakat.

null

A 73 kilogrammosoknál a szintén somogyi érdekeltségű Boros Bence egy győzelem után a kétszeres világbajnoki harmadik orosz Musza Moguskovval került szembe, aki végig irányítva, két vazaarival nyert 

Címkék: naji dávid, cselgáncs, kaposvár, sport