Súlyos tünetekkel, tüdőembóliával és tüdőgyulladással került kórházba Tóth Kristóf, az OSC vízilabdázója. A 24 éves center - aki 2016 és 2019 között a Kaposvári Vízilabda Klub együttesét erősítette - a vlv.hu-nak mesélte el az elmúlt hetek történéseit.

A sportoló augusztus végén került házi karanténba, ahol néhány nap után rosszabbodott az állapota.

- Egy szerdai napon nagyon elkezdett szúrni a jobb mellem alatt és a hátamon is, olyasmi volt, mint amikor a levegő beszorul. Nem tudtam aludni, nem találtam olyan pozíciót, amelyben jól éreztem volna magam, az ülés, állás sem segített. Hajnali egy körül felhívtam egy mentőszolgálatot és megkérdeztem, mit tegyek. Azt tanácsolták, hogy vegyek be két algopyrint és próbáljak aludni. Így is tettem és valóban el is múlt a fájdalom, de másnap kezdődött megint, s a délutáni, esti órákra tovább erősödött. A csapatorvossal és a családom tagjaival konzultálva arra jutottunk, hogy pénteken reggel bemegyek a Szent László kórházba, nézzék meg, hogy mi van velem - fogalmazott a vlv.hu-nak a játékos.

A kórházi vérvétel után kiderült, hogy pozitív lett koronavírusra, emellett tüdőembóliát és tüdőgyulladást is kimutattak nála a vizsgálatok.

Tóth Kristóf és id. Berta József egy kaposvári győzelem után. Fotó: KVK
Tóth Kristóf és id. Berta József egy kaposvári győzelem után. Fotó: KVK

- Borzalmas fájdalmat éreztem a mellkasomban és a hátamban egyszerre, valamennyi levegővételnél, minden egyes mozdulatnál. Folyt rólam a víz, mint egy erős kondiedzés után és már beszélni sem tudtam. Sajnos az is bekövetkezett, hogy elkezdtem fulladni, semmilyen módon nem kaptam levegőt. Mondták is, hogy az állapotomat tekintve csoda, hogy nem történt meg a teljes elzáródás, nem estem össze, nem haltam meg, ez ugyanis akár egy rossz mozdulattól bekövetkezhetett volna. Fogalmazhatok úgy, hogy kaptam egy új életet, nagy szerencsém volt - tette hozzá Tóth Kristóf.

Az OSC játékosának a légzését másfél hétig gépek segítették, a tünetei pedig csak a harmadik hétre szűntek meg.

- Aki még mindig azt állítja, hogy ez a vírus nem is létezik, az nem tudja, mit beszél. Itt van, együtt kell vele élni és csak azt tudom mondani, tényleg vigyázzon magára mindenki, mert az egyik ember tünetmentesen átvészeli, de másik lélegeztetőgépre szorul. Az én példám is mutatja, hogy a vírus nem válogat és sosem lehet tudni, milyen kárt okoz a szervezetünkben - mondta a 24 éves center.

Tóth Kristóf valószínűleg folytathatja a pályafutását, az viszont még kérdéses, mikor térhet vissza a medencébe.

Címkék: tóth kristóf, kaposvári vk, vízilabda, koronavírus, sport