Pozitív koronavírus teszt miatt nem utazhat el a lengyelországi Bajnokok Ligája selejtezőre a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A somogyiak hétfő reggel indultak volna útnak, így azonban karantén vár az együttes tagjaira.

Az egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz vasárnap délután.

"Sporttörténelmet írhatott volna a 18 szoros magyar bajnok FINO Kaposvár. A Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe egyetlen magyar röplabda csapatként veretlenül került együttesünk jövő héten a főtáblára kerülésért játszhatott volna Lengyelországban.

Sajnos csapatunk egyik játékosánál pozitív koronavírus tesztet regisztráltak. A fertőzött játékossal kontaktkapcsolatba tartozó személyek (játékosok és stábtagok) járványügyi elkülönítése haladéktalanul megtörtént. A pozitív teszt miatt a csapat nem tud kiutazni Lengyelországba, így a Bajnokok Ligájában történő további részvétel a koronavírus járvány miatti érintettség miatt a 2020. október 27-29. között Romániában megrendezésre kerülő tornára korlátozódott.

Nagyon sajnáljuk a történteket, hiszen felkészülten, remek formában, jó esélyekkel indultunk neki a BL második körének. Keményen dolgoztunk, a játékosok mindent megtettek a siker érdekében. Az esetleges BL-ből történő kiesét követően azonban a CEV kupában folytathatjuk a nemzetközi szereplést.

A pozitív tesztről a hivatalos eljárásrendnek megfelelően a Magyar Röplabda Szövetséget és az Európai Röplabda Szövetséget, illetve a Kecskeméti RC csapatát (akikkel a tesztelés napján játszottunk bajnoki mérkőzést) értesítettük. A járványügyi hatóságokkal (ÁNTSZ, rendőrség) folyamatosan kapcsolatban vagyunk.

Klubunk eddig is a szokásosnál szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezetett be és a továbbiakban is mindent megteszünk annak érdekében, hogy sportolóink, stábtagjaink, valamint munkatársaink egészségét megőrizzük.

Az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről amint további, megosztható információval rendelkezünk a szurkolóinkat és a nyilvánosságot tájékoztatjuk."

Címkék: röpladba, Bajnokok Ligája, pozitív, teszt, Fino, koronavírus, Kaposvár, sport