A bajnoki menetrendet megszakítva felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Kaposvári Rákócziaz első osztályban szereplő Paksi FC otthonában.

Az első játékrész mindkét oldalon számos gólszerzési lehetőséget tartogatott, hiszen Bonnyai Márknak többször is résen kellett lennie, míg a másik oldalon Holczer Ádám sem lustálkodhatott. A játékrészben a hazaiak Ádám Martin révén egy kapufáig is eljutottak, míg a kaposváriaktól Szarka Ákos és Nemanja Andric előtt adódott egy-egy ígéretes lehetőség.

A második játékrészben pedig Sajbán Máté buktatásáért kaptak büntetőt a hazaiak, melyet Szakály Dénes lőtt fölé.

Az utolsó fél órára már mindkét vezetőedző sokat cserélt, s bár ekkor is adódtak lehetőségek, maradt a gólnélküli döntetlen.


Paksi FC–Kaposvári Rákóczi FC 0–0

Paksi FC: Holczer – Lorentz, Böde, Kulcsár D. – Osváth, Csősz, Windecker, Bertus, Szakály D. – Hahn, Ádám M. Csereként pályára lépett: Rácz (kapus), Vas, Debreceni, Szendrei Sajbán M. Vezetőedző: Bognár György.

Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Ur, Nagy T., Varjas Z. – Nagy J., Szakály A., Szabó B. Erdei, Hadaró – Szarka, Andric. Csereként pályára lépett: Képíró (kapus), Godzsajev-Telmán, Szabó A., Vachtler, Bíró, Borbély, Tratnyek, Földi, Varjas L., Sólyom. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Várhidi Péter: – Amióta a csapatnál vagyok, azóta két játékrendszert gyakorlunk: az egyik, amelyiket már láthattak a nézők a négyvédős rendszer. Az edzéseken a háromvédőset is gyakoroljuk, és most adódott egy olyan lehetőség, hogy ezt egy NB I.-es csapat ellen is ki tudtuk próbálni. A csapat az első félidőben jól játszott. A másodikban sok cserejátékos lépett pályára, csak Erdei Carlo maradt a pályán, de úgy néz ki, hogy a fiatalok is elég jól elsajátították ezt a játékformát, így nem vagyok elégedetlen. A csapat jól mozgott, több gólszerzési lehetőséget is kialakítottunk, de az utolsó passzok nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna.

Bognár György: – Tulajdonképpen ennek a mérkőzésnek az volt a fő célja, hogy azok a játékosok, akik eddig kevés szerepet kaptak, valamint a fiatalok játékban legyenek. Ilyen szempontból az összecsapás maximálisan elérte a célját, úgy, hogy senki sem sérült meg. Kevesen voltunk, de ez szintén azoknak kedvezett, akik idáig nem jutottak annyi játéklehetőséghez. Hiányoztak a középpályáról a játékot építő, irányító minőségi játékosaink, így nem a szokott futballomat láttam, de ez most kevésbé fontos.

Címkék: paks, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport