Fél év kihagyás után újra elindul az NB1/A csoportos koráslabda-bajnokság. A KKK március közepén játszott utoljára tétmeccset, akkor a csapat hazai környezetben, zárt kapuk mögött kikapott a Pécstől.

Fekete Ádám együttese az új szezont Kecskeméten kezdi, ahol a nyáron edzőt váltottak. Forray Gábor ugyanis az Alba Fehérvárhoz igazolt, a helyét pedig Váradi Kornél vette át a kispadon.

- Nagyjából ismerjük őket. Azt mindenki tudja, hogy a Kecskemét egy nagyon jól összerakott csapat a szó minden értelmében. A mag már több éve együtt játszik, mindig csak egy-két embert adnak hozzá ehhez a csapathoz, és általában azért sikerül nekik jól választani - nyilatkozta a kecskemétiekről Baki Gergely, a KKK játékosa.

A somogyiak dolgát némiképp megnehezíti, hogy az utolsó pillanatban megváltak C.J. Aikentől, akinek nem jött rendbe a makacs térdsérülése. Ez azt jelenti, hogy a somogyiak kénytelenek lesznek klasszikus center nélkül játszani Kecskeméten.

A csapat felkészülése sem volt zökkenőmentes. A vírushelyzet miatt többször is variálni kellett az edzőmeccsek programját.

- Nehéz volt így készülni, de az edzői stáb így is próbálta kihozni a helyzetből a maximumot. A legjobb formánkat szeretnénk nyújtani már pénteken is - tette hozzá Bogdán Benedek, a kaposváriak saját nevelésű játékosa.

A KKK pénteken Kecskeméten kezdi meg a szezont, a találkozó 18 órakor kezdődik majd. Az együttes ezt követően jövő hét szerdán játssza első hazai meccsét, az ellenfél a Körmend lesz a Kaposvár Arénában.

Címkék: sport, rajt, kecskemét, kaposvári kk, kosárlabda