A férfi teke Szuperliga 3. fordulójában az első osztályba feljutást osztályozón kiharcoló Csákánydoroszlói TE csapatát fogadta az Investment Közutasok Kaposvári TK. A hazaiak idei első győzelmük megszerzésének reményében léptek pályára.

Az ifjúságiaknál Fajtai remekül játszott, a mérkőzést viszont a vendégek nyerték kiegyensúlyozottabb teljesítményüknek köszönhetően.

A felnőtt mérkőzés első sorában Kis megközelíteni sem tudta egy héttel korábbi teljesítményét, ellenfele ezt ki is használta, megszerezve a vasiak első csapatpontját. A másik párban Németh idegesen, görcsösen játszott, az első szettben mindössze két fával kikapott, a másodikat egyel megnyerte, ennek ellenére cserét kért, Kálny ugyan kimagaslót nem tudott nyújtani, de mindkét szettet megnyerte a sokat hibázó vendégjátékos ellen, így a Közutasok kiegyenlítették a pontállást, a vendégek 13 fás előnyt szereztek.

A második sor nem hozott ilyen szoros párharcokat, az egyikben hatalmas előnnyel nyert Horváth a vendégektől (mint utóbb kiderült, a mérkőzés legjobb eredményével), míg a másikban Nagy nyert hasonló fölénnyel. A pontok továbbra is döntetlenre álltak, de a vasiak már 61 fával vezettek.

Az utolsó sorban Horváth gyengén kezdett és bár a szettpontokat kiegyenlítette a végére, az első szettben összeszedett hátrányából csak faragni tudott, fordítani már nem. Pintér igazolta hírnevét, ellenfele második szettben elért 181 fás eredménye sem tudta kizökkenteni, begyűjtötte a csapatpontot, viszont a csapat fahátrányán nem tudott jelentősen ledolgozni, főképp a már említett kiváló szetteredmény miatt, így a mérkőzést a Csákánydoroszló TE nyerte 5:3 arányban 49 fával.

Sajnos a kaposváriak nem, hogy javítani, de még megismételni sem tudták a Zalaegerszeg ellen nyújtott csapateredményt, ráadásul megint volt egy nagyon gyenge faeredmény, a kettő együtt pedig a vesztüket okozta a lelkes vasi csapat ellen. A folytatásra fel kell javulnia a gyengébben teljesítő játékosoknak, mert 2-3 ember jó teljesítménye nem lesz elég a győzelemhez.

A következő hétvégén a bajnokság 4. helyére pályázó Szentgotthárdi VSE csapatához utaznak a kaposváriak.

Eredmények - Investment Közutasok KTK - Csákánydoroszlói TE 3:5 (3428 - 3477)

Kis Richárd 555 - Sütő Zsolt 574 (2:2)
Németh Tibor (Kálny Krisztián) 555 - Vilics Gábor 549 (3:1)
Magyar József (Tóth Norman) 518 - Horváth Roland 634 (0:4)
Nagy Gergő 595 - Schwarz Levente 527 (4:0)
Horváth László 577 - Márton Szabolcs 595 (2:2)
Pintér György 628 - Meixner László 598 (2,5:1,5)

Ifjúsági mérkőzés: Investment Közutasok KTK - Csákánydoroszlói TE 1:3 (1052 - 1066)

Kincsverő Bálint 474 - Szabó Szilárd 540 (0:4)
Fajtai Arnold 578 - Márton Gergő 526 (4:0)

Címkék: Csákánydoroszló, Szuperkupa, közutas, teke, sport, Kaposvár