Szenlőrinci helyzetekkel indult a Rákóczi elleni bajnoki, hiszen Kapronczai Gergely közelről tudott fejelni, de Pogacsics Krisztián nagyot védett, míg Harsányi István célt tévesztett az öt és feles jobb sarkáról.

A kaposváriak bár becsülettel küzdöttek, de a helyzetek hiányoztak ebben a játékrészben. Csak Balázs Zsolt tudott lövéssel befejezni egy akciót, de az eddig három gólt szerző támadó nem talált kaput. Nem úgy a ráadás perceiben Varjas Zoltán, akinek átlövése a jobb kapufáról vágódott ki.

A második félidőben már nem hiányoztak a helyzetek és a gólok sem. A vezetést a baranyaiaknak sikerült megszerezniük miután egy rossz előre ívelt labdával Vajda Roland indult meg. Az ő lövését még védte Pogacsics Krisztián, de kipattanó Harsányi István közelről a hálóba lőtte. A Rákóczi nem várt sokáig a válasszal, hiszen a védők közül remekül kilépő Balázs Zsolt a kapus felett lőtt a hálóba. A szépségdíjas gól után azonban a hazaiak akarata érvényesült, akik több helyzetet is kidolgoztak, melyekből kettőt gólra is váltottak.

Előbb Harsányi István középre adását Sili Luka lépte át, ezzel Kaproczai Gergelyt hozta ziccerbe, aki hat méterről, közéről a kapu közepébe lőtt, majd Fröhlich Roland egy cselsorozat után gurított középre, ahol Sili Luka közelről lőtt a kapuba. A vége 3-1-es hazai győzelem.


Szentlőrinc SE - Kaposvári Rákóczi 3-1 (0-0)

Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 800 néző. Vezette: Berényi Tamás (Bornemissza Norbert, Becséri Gergely)

Szentlőrinc: Slakta – Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. – Harsányi (Kovács D., 76.), Hleba, Kapronczai, Vajda (Lehoczky, 63.) – Kondor (Sili, a szünetben), Fröhlich. Vezetőedző: Marián Sluka

Kaposvár: Pogacsics – Nagy J., Szabó A., Nagy T., Hadaró (Vachtler, 30.) – Szakály A., Varjas – Földi (Godzsajev, a szünetben), Szabó B., Erdei C. (Andirc, 65.) – Balázs Zs. Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerző: Harsányi (49.), Kapronczai (73.), Sili (84.), ill. Balázs Zs. (51.)


Waltner Róbert, Kaposvári Rákóczi FC: – Nagyon szomorú, elkeseredett és csalódott vagyok. Az ellenfél bemutatta, hogy akarattal és alázattal milyen eredményt lehet elérni, ehhez csak gratulálni tudok.

Marian Sluka, Szentlőrinc SE: – Visszatértünk a régi kerékvágásba, hiszen így néz ki a Szentlőrinc, amikor csapatként játszik. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk a kilencven perc során. Fegyelmezetten, agresszíven és akaratosan játszottak a srácok.

Címkék: szentlőrinc, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport