Lutter Liza és Wirth Annamária négy nap alatt három országos versenyen vett részt, és egy negyedik, egy ötödik, illetve egy kilencedik helyezést ért el.

A lányok abban bíznak, hogy ranglista-pontjaik alapján ott lehetnek majd az országos bajnokság döntőjében, augusztus végén. A még utánpótláskorú Vajda Virág és Pavlovics Zsófia ugyancsak szépen teljesített ezeken az erőpróbákon.

Lutter Liza és Wirth Annamária
Lutter Liza és Wirth Annamária

Az ob-döntő főpróbájaként, Budakalászon, a Lupa-tónál ezúttal is megrendezték a Last Minute Kupát, a szervezők csütörtökön B, másnap pedig A kategóriás versenyt hirdettek az érdeklődő párosok számára, és két kaposvári duó is szerencsét próbált. A nemzeti ünnepen 24 egység lépett homokra, és a még utánpótlás korú Vajda Virág, Pavlovics Zsófia kettős a kilencedik, a tapasztaltabb Lutter Liza, Wirth Annamária páros (képünkön) pedig az ötödik helyet szerezte meg. Mindkét csapatunk egy meccset nyert a csoportkörben, a nyolcaddöntőt azonban a fiatalok elvesztették, Lutterék viszont győzni tudtak a Nagy, Rucz duó ellen. A négy közé jutás sem sokon múlt: a Horváth, Schmidt pár elleni három szettes rangadó záró játszmájában 15:13 arányban kerekedett felül a rivális.

Egy nappal később, immár az A kategóriás viadalon Pavlovics és Vajda a 25. helyen végzett, Lutter és Wirth pedig egy értékes kilencedik helyezéssel gazdagodott a 31 párost felvonultató mezőnyben. Érdekesség, hogy a tornát Háfra Dominika és Nagy Eszter nyerte meg, miután a fináléban felülmúlta az idei nyár sikerpárosát, az ob-döntő nagy esélyesének számító Vaida Beátát és Vecsey Fannit.

Vasárnap újabb A kategóriás verseny következett a sorban. A Csepelen megrendezett Friends Cup Open küzdelmeire 33 duó adta le a nevezését, és Lutterék folyamatosan javuló játékkal meg sem álltak az elődöntőig! A RÖAK sportolói mindkét meccsüket hozták a csoportkörben, majd a nyolcaddöntőben a Törköly, Horváth, a negyeddöntőben pedig a Vercseg, Szokol-Humay egységet búcsúztatták. Az elődöntőben az aktuális magyar ranglista élén álló Szabó Dorottya, Győri Panni páros következett, és a lányok mindent megpróbáltak, de csak 17, illetve 19 pontig jutottak, így zárásként a bronzéremért léphettek pályára. A harmadik helyért kiírt találkozóra elfogyott a lendület, s végül a Gubik, Kovács kettős kerekedett felül. Pavlovics és Vajda a 25. helyet érdemelte ki. A kaposváriak mindent összevetve, elégedettek lehettek, hiszen jól helytálltak, és minden egyes mérkőzésük jól szolgálta az összeszokást, illetve a tapasztalatszerzést.

Az idei strandröplabda szezon augusztus utolsó hétvégéjén, az országos bajnokság döntőjével zárul a Lupa-tónál, emellett az U14-es leányok is döntenek a végső helyezések sorsáról.

Címkék: Lutter, Wirth, Kaposvári Röplabda Akadémia, strandröplabda, sport