A fővárosban folytatódott a Magyar Kupa a Kaposvári Vízilabda Klub számára. A somogyiakra elsőként egy szomszédvári rangadó várt a Pécs ellen, a mérkőzés pedig végig izgalmasan alakult - írja összefoglalójában a kapospolo.hu. Az első negyedben még felváltva estek a gólok, de a folytatásban sikerült meglépniük a kaposváriaknak. A második félidőben fordítani tudott a PVSK, Bertáék azonban ezután is közel jártak az egyenlítéshez. A vége 11-9-es pécsi győzelem lett.

Surányi László csapata a Szentes ellen játszotta a második mérkőzését. Pelleiék 3-0-val kezdték a meccset, Mijicsék azonban még a félidő előtt fordítani tudtak. A folytatás igazi ki-ki meccset hozott, amiből szerencsére a KVK jött ki jobban.

Vasárnap az az UVSE következett, amelyik 13-10-re nyerni tudott a kaposváriak ellen az első fordulóban. A visszavágás azonban ezúttal nem sikerült, a lendületesebben játszó UVSE 11-7-re nyert.

A Magyar Kupa az előttünk álló héten zárul a helyosztókkal.

BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa 3. Forduló

Pécsi VSK – Kaposvári VK 11-9 (4-4, 1-3, 3-0, 3-2)
Gólszerzők: Csaba 3, Sólyom 3, Kolozsi 2, Rakonjac 2, Csorba ill. Berta 3, Juhász-Szelei 3, Tóth-Gili, Mijics, Jajcinovic.

Metalcom Szentes-Kaposvári VK 12-14 (2-0, 3-6, 3-3, 4-5)
Gólszerzők: Garancsy 2, Somogyi 2, Fülöp 2, Pellei K. 2, Takács, Mátyók, Lajkó, Pellei F. ill. Mijics 4, Juhász-Szelei 3, Horváth 2, Langiewicz 2, Berta, Kovács, Vékony.

UVSE – Kaposvári VK 11-7 (3-2, 3-0, 3-2, 2-3)
Gólszerzők: Molnár 5, Bencz 3, Börzsei, Szieben, Belényesi ill. Juhász-Szelei 2, Tóth 2, Berta, Vékony, Vadóc.

Címkék: alsóház, Magyar Kupa, csoport, vízilabda, KVK, sport