A Kaposvári VK számára az előző fordulóban összejött az első győzelem, a somogyiaknak azonban innentől az alsóházban kell helyt állniuk.

Surányi László tanítványai elsőként a Péccsel küzdenek meg szombaton - írja a klub honlapja. A PVSK az első körben 1 góllal győzött a KSI ellen, majd döntetlent játszott azzal a Miskolccal, amely ellen első sikerüket aratták a kaposváriak. A baranyaiak a második körben csak a Tatabányát verték, így kerültek az alsóházba.

A KVK a Szentessel is megmérkőzik majd a fővárosban. Pellei Csaba csapata a Szeged és a Debrecen legyőzésével kezdte az idei Magyar Kupát, az OSC azonban nagy falatnak bizonyult számukra. A folytatásban a Szolnok elleni vereség után győzni tudtak a KSI ellen, az Eger elleni ki-ki meccset viszont elbukták.

Berta Józsefékre vasárnap egy régi ismerős, az UVSE vár majd. Az újpestiek épp a KVK-t verték az első meccsükön, amit két vereség követett a Szolnok és a BVSC ellen. A második fordulóban győzni tudtak a Debrecen ellen is, de a Honvéd és a Fradi elleni vereségek után eldőlt, hogy Vincze Balázsék is az alsóházban folytatják.

A mostani hétvégén döntetlen nem születhet a mérkőzéseken, 5 méteresekkel kell eldönteni a győztes személyét.

Az alsóház harmadik fordulós programja:

Augusztus 8., szombat

11:30: PVSK-Mecsek Füszért - Kaposvári VK

17.30: Metalcom-Szentes - Kaposvári VK

Augusztus 9., vasárnap:

12:30: UVSE - Kaposvári VK

Az alsóház állása:

1. PVSK-Mecsek Füszért 3 pont (+6)

2. Szegedi VE 3 pont (+4)

3. UVSE-Hunguest Hotels 3 pont (+4)

4. Metalcom-Szentes 3 pont (+3)

5. KSI SE 0 pont (-3)

6. Kaposvári VK 0 pont (-4)

7. Debreceni VSE 0 pont (-4)

8. Tatabányai VSE 0 pont (-6)

Címkék: Szentes, UVSE, KVK, vízilabda, Magyar Kupa, Pécs, sport, Kaposvár