Újabb négycsillagos országos utánpótlás ranglistapont-szerző strandröplabdaversenyt rendeztek az elmúlt hétvégén a kaposvári Virágfürdőben.

Az idei harmadik RÖAK-Virágfürdő Kupán a leány U16-os korosztály képviselői mérték össze egymással a tudásukat, és 17 páros lépett homokra.

A házigazda Kaposvári Röplabda Akadémia egy ötödik és két kilencedik helyezést könyvelhetett el. Az első helyet a BVSC színeiben szereplő Báder, Botyánszki duó szerezte meg.

A júliusi U16-os és U18-as torna után augusztus első hétvégéjén ismét a leány U16-os mezőny tagjait látták vendégül a somogyi megyeszékhelyen. A napos, meleg időben a RÖAK Kaposvár három párosa is homokra lépett, és közülük az Őszi Nóra, Őszi Janka duó szerepelt a legjobban. Az ikerpár a B csoport küzdelmeit egy győzelemmel és két vereséggel zárta, a nyolc közé jutásért rendezett találkozón aztán 21-17-re verte a Dios, Horváth egységet.

A negyeddöntőben a későbbi bronzérmes Farkas, Tóth kettős 21:15 arányban felülmúlta Ősziéet, akik így az ötödik helyen zártak. A Ferencz, Vida és a Vörös, Németh páros számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, így a kaposvári fiatalok egyaránt a kilencedik helyet könyvelhették el.

Ősziék és Vidáék az előttünk álló hétvégén a fővárosi BVSC Kupán próbálnak szerencsét, egy hétre rá pedig az Őszi ikerpár számára már a korosztályos országos bajnokság döntője következik a sorban. Vida és Ferencz az U14-es ob-döntőre nevezett, ez utóbbi viadalt a hónap utolsó hétvégéjén tartják majd.

Címkék: Őszi, virágfürdő, RÖAK, strandröplabda, Kaposvár, sport