A somogyiak az első körben 1 pontot szereztek saját közönségük előtt, Szegeden pedig az első győzelmükre hajtottak. Juhász-Szeleiéknek erre papíron a házigazdák ellen lett volna a legnagyobb esélyük, a két együttes összecsapását pedig bárki élőben követhette az M4Sporton - írja összefoglalójában a klub honlapja.

Kiss Csaba vezérletével bekezdett a szegedi együttes, Bertáék azonban folyamatosan tapadtak ellenfelükre. A 4-4-es első negyed után a második felvonás a hazaiakról szólt, Palotáséknak sikerült is meglógniuk három góllal. Surányi László összekapta az övéit a nagyszünetben és David Mijic találataival felzárkózott a Kaposvár. A negyedik negyed elején már döntetlenre álltak a felek, a vendégeknek pedig több lehetőségük is volt, hogy átvegyék a vezetést. Ez végül nem sikerült, a hazaiak pedig büntettek. A vége 14-10-es szegedi győzelem.

A szombati vereség után vasárnap délelőtt a Miskolc várt a KVK-ra. A meccs elején felváltva estek a gólok, majd a második negyedben nagyobb sebességre kapcsoltak Vindischék. A remek védekezést bemutató kaposváriak támadásban is pontosak voltak, így a félidőben öttel vezettek már. Ez az előny végül a győzelemhez is elegendő volt, hiába zárkózott fel a lefújásig 10-8-ra a Miskolc.

A kupahétvége a Vasas ellen zárult, Vad Lajos csapata pedig már az első negyedben megmutatta, hogy miért számít a sorozat egyik esélyesének. A 0-7-es kezdés után összekapták magukat a somogyiak, de ez végül csak egy tisztességes vereségre volt elég.

A KVK számára így az alsóházban folytatódik a Magyar Kupa az előttünk álló héten.

BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa - Zöld csoport

Szeged - Kaposvári VK 14-10 (4-4, 4-1, 1-3, 5-2)

Gólszerzők: Kiss 4, Horváth 2, Boros 2, Palotás 2, Somlai 2, Farkas, Tóth ill. Mijic 3, Vindisch 2, Berta 2, Juhász-Szelei, Vékony, Kakstedter.

Kaposvári VK - PannErgy-Miskolci VLC 10-8 (4-2, 5-2, 0-2, 1-2)

Gólszerzők: Vindisch 4, Berta 4, Juhász-Szelei, Kovács ill. Magyar 2, Tamir 2, Hornyák, Berki, Lukács Á., Seman.

A-Híd VasasPlaket - Kaposvári VK 17-7 (7-0, 4-2, 4-2, 2-3)

Gólszerzők: Randelovic 4, Bátori 3, Bóbis 3, Korbács 2, Vadovics 2, Sélley Rauscher, Szatmári, Simon ill. Berta 2, Mijic 2, Vindisch, Horváth, Langiewicz.

Címkék: csoport, Magyar Kupa, KVK, vízilabda, sport