A pénteki selejtezők után Szombaton a főtábla küzdelmeit rendezték meg az MKB-Pannónia Alapkezelő Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai fordulóján, ahol a nap végére kialakultak az elődöntők párosításai. Mióta két éve összeállt a címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, azóta nem fordult elő velük, hogy ne jussanak négy közé egy Mesterversenyen; legfeljebb akkor, ha nem indultak el rajta. Azonban Tatán már a csoportdöntőn kellemetlen meglepetés érte őket, mert a sötét lóként első versenyén együtt induló tavalyi ezüstérmes Háfra Dominika és az Angliából hazatérő Nagy Eszter nyerni tudott ellenük a döntő játszmában, majd ugyanez történt velük a négy közé kerülésért is Juraszik Patrícia és Villám Lilla ellen. A két sportolónőnek így ezúttal meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

Mint utóbb kiderült: a RÖAK Kaposvár kettősének szereplését komoly probléma hátráltatta, ugyanis Szombathelyi Szandránál mélyvénás trombózist állapítottak meg az orvosok, így mindenképpen kényszerpihenő vár a sportolónőre.  A kaposváriak másik párosa, Lutter Liza és Wirth Annamária a 13. helyen végzett. 

Az idei versenyek alapján favoritnak számító Vaida Beáta és Vecsey Fanni ezúttal is bizonyított: a két lány meg sem állt az elődöntőig, és a vasárnapi sikeres folytatás sem maradt el. A fináléba kerülésért megrendezett mérkőzésen a Császár, Hajós duó, a döntőben pedig a Juraszik, Villám egység próbálta megállítani Vecseyéket - de egyikük sem járt sikerrel.

A férfiaknál a Rása, Rozgonyi páros szerezte meg az első helyet, miután a döntőben legyőzte a rutinos Bagics, Tóth duót.

Az idei országos bajnokság két hét múlva, Csepelen folytatódik.

Címkék: Szombathelyi, Lutter, strandröplabda, sport