Az ellenfél feltérképezésére kevés lehetősége volt a Waltner Róbert vezetőedzőnek, mert a nyírségiek sem játszottak még tétmérkőzést és az ő keretük is átalakult: "az interneten volt egy mérkőzésük, egy edzőmeccsük a Debrecen ellen, abból fogunk kiindulni és, hogy tavaly milyen összeállításban játszottak. Én arra szeretném a hangsúlyt fektetni, hogy a mi csapatjátékunk, a mi védekezéseink és támadásaink egységesek és jók legyenek. Megpróbáljuk a mi játékunkat minél precízebben játszani, erre törekszünk és remélem, hogy sikeresek leszünk!"

A csapat egyik új igazolása Szarka Ákos, aki a Diósgyőr színeiben az NB I-ben is pláyára lépett már 35 alkalommal, de megfordult az NB II-es Gyirmótnál is. A korábbi szlovák utánpótlás válogatott játékos legutóbb a dél-koreai másodosztályban játszott, és első kaposvári felkészülési mérkőzésén góllal mutatkozott be a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémai ellen.

Szarka Ákos ugyanakkor a Nyíregyháza ellen még nem lehet ott társaival a pályán, ugyanis még nem kapta meg a kettős állampolgárságot, külföldi játékosok pedig nem játszhatnak az NB II-ben.

A Rákóczi - Nyíregyháza találkozó 20 órakor kezdődik a cukorgyári gödörben.

 

Címkék: felkészül, keret, Nyíregyháza, NB II, edz, Kaposvár, Rákóczi, sport