Az esős időjárás ellenére is nagy volt az érdeklődés a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa kaposvári mérkőzései iránt. A hazaiak meccsére ráadásul már a nap is előkerült, így minden adott volt egy jó kis összecsapáshoz az UVSE ellen.

A fiatalos lendület is hajthatta a mérkőzés elején az újpestieket, akik hamar magukhoz ragadták a vezetést. A második negyed elején, 3-3-nál érte utol a KVK a vendégeket, köszönhetően többek között az amerikai Langiewicz góljainak is.

Bencz Rolf vezetésével ismét rákapcsolt az UVSE, de Surányi László tanítványai többször is egyenlíteni tudtak. Sőt a vezetést is átvehették volna, de vagy a kapufa, vagy Bisztritsányi kapus hárított. A hajrára fordulva az UVSE-nél volt az előny, amit a horvát Jajcinovic 4 perces kiállítását követően tovább tudtak növelni. A vége 13-10-es újpesti győzelem lett.

A mérkőzést élőben közvetítettük a KaposPont YouTube csatornáján.

BENU Vízilabda Magyar Kupa: Kaposvári VK - UVSE 10-13

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A nap másik meccse is látványos csatát hozott. A BVSC többször is vezetni tudott a Szolnok ellen, Filip Filipovicsék azonban jobban bírták a hajrát, így a Dózsa is győzelemmel kezdte a kaposvári csoportot.

Folytatás vasárnap további négy mérkőzéssel.

BENU Férfi Magyar Kupa, 1. forduló, július 25-26.

BVSC-Szolnok 7-9 (3-2, 1-2, 2-0, 1-5)
Gólszerzők: Gyárfás 3, Csapó, Batizi, Pásztor, Nagy M., ill. Konarik 3, Filipovics 3, Angyal, Pijetlovics, Kovács G.

Kaposvár-UVSE 10-13 (2-3, 3-3, 5-5, 0-2)
Gólszerzők: Langiewicz 3, Vékony 2, Mijics 2, Dobos, Horváth Á., Jajcsinovics, ill. Bencz 4, Vámosi 2, Belényesi 2, Kardos, Szieben, Hegedűs, Vigvári Vince, Molnár

A további program

Július 26., vasárnap

Kaposvár-BVSC, 10:00
UVSE-Szolnok, 11:30

BVSC-UVSE, 16:00
Szolnok-Kaposvár, 17:30

Címkék: magyar kupa, vízilabda, sport, kaposvár