Csatárposztra érkezett a Kaposvári Rákóczi első nyári igazolása, hiszen a 29 esztendős center, Szarka Ákos zöld-fehérbe öltözik. Szarka a szlovákiai Kisudvarnokon született. A labdarúgással Dunaszerdahelyen ismerkedett meg, majd a szlovák futball legeredményesebb csapatához, a Slovan Bratislavához igazolt.

2013 nyarán előbb kölcsönbe, majd végleg a Dunaszerdahelyre igazolt, ahol három idény alatt 64 élvonalbeli találkozón 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Az egyik legemlékezetesebbre sikerült mérkőzése a 2015/2016-os szezonban volt, amikor is a Podbrezová elleni találkozón négy gólt szerzett.

Szarka Ákos 2017 januárjában igazolt először Magyarországra, amikor is az élvonalban szereplő Diósgyőri VTK csapatához szerződött. A miskolci másfél éve alatt 36 bajnokin háromszor volt eredményes, majd 2018 nyarán a másodosztályú Gyirmót FC Győr gárdájához igazolt. A 2018/2019-es szezonban tizenkilenc gólt ért el a másodosztályban, ezzel pedig holtversenyben a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett.

Szarka Ákos a Rákóczi első nyári igazolása.
Szarka Ákos a Rákóczi első nyári igazolása. Fotó: rakoczifc.hu

A 2019/2020-as idény első felében 19 bajnoki mérkőzésen négyszer talált a kapuba, majd 2020 januárjában a dél-koreai másodosztályban szereplő Szuvon FC labdarúgója lett. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban három alkalommal kapott játéklehetőséget, majd 2020 júliusában felbontotta szerződését a klubbal.

Címkék: szarka ákos, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport