Megvédte tavalyi elsőségét a gödöllői Bútor Anna, Szabó Anna páros a Kaposváron megrendezett RÖAK-Virágfürdő Kupa országos négycsillagos U18-as strandröplabda ranglista-pontszerző versenyen. A szerdai viadalon 18 duó vett részt, a házigazda kaposváriak két kilencedik helyezéssel gazdagodtak.

Kedden az U16-os korosztály tagjai, szerdán pedig már az U18-asok léptek homokra a somogyi megyeszékhelyen, de természetesen volt némi átfedés a két viadal mezőnyében, hiszen a tehetséges fiatalok bátran kipróbálják magukat az idősebbek között is.

A RÖAK Kaposvár három és fél csapattal képviseltette magát, és a lányok ezúttal is szépen küzdöttek. Az Őszi Janka, Őszi Nóra duó, illetve a Vida Eszter, Ferencz Emese kettős egyaránt egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, a nyolcaddöntőben azonban kikapott, így elbúcsúzott a további csatáktól és a kilencedik helyet könyvelhette el. A Németh Mercédesz, Vörös Vivien, illetve a Honfi Katalin, Sótonyi Lili (UTE) páros nem jutott tovább a csoportjából, így a 13. helyen zárt.

A végső győzelmet a tavalyi középiskolai strandröplabda világbajnok Bútor, Szabó duó szerezte meg, a két lány imponáló fölénnyel utasította maga mögé a riválisokat a Kaposvári Röplabda Akadémia újabb jó hangulatú országos versenyén.

Címkék: strandröplabda, virágfürdő, RÖAK, Kaposvár, sport